Propunere şocantă de continuare a fotbalului din România

Pe lângă campionatul Ligii 1, echipele de fotbal sunt implicate şi în  cea de-a doua competiţie naţională, Cupa României. Echipele implicate vin deja cu o serie de propuneri interesante  pentru a stabili câştigătoarea cupei şi pentru a se îngheţa campionatele.

Fotbalul din România este suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, iar oficialii FRF și LPF încă nu știu data la care se vor relua competițiile interne. În acest moment au fost luate în calcul 2-3 scenarii, dintre care unul prevede ca antrenamentele să fie reluate pe 16 aprilie, pentru a se putea reîncepe sezonul la jumătatea lunii mai, astfel încât să fie terminat până la 30 iunie. Un altul are 13 iunie ca dată de reluare, caz în care ar fi nevoie de disputarea etapelor şi în iulie.

Ciprian Paraschiv, președintele celor de la Poli Iași, a venit cu o idee inedită pentru stabilirea câștigătoarei Cupei României. Oficialul a cerut ca FRF să tragă la sorți o echipă care să joace în turul I al preliminariilor Europa League, dintre Dinamo, FCSB, Poli Iași și Sepsi care sunt echipele calificate în semifinale.

„E greu de dat o predicție dacă se va mai juca sau nu, pentru că nu știm cum evoluează acest virus, nu știm cât de educată este lumea, cât vom respecta regulile impuse de către autorități. În Cupa României, fiind o competiție separată, dacă nu se va mai juca deloc în acest sezon, ceea ce nu-mi doresc, probabil o soluție ar fi tragerea la sorți și desemnarea unei echipe care să reprezinte România în cupele europene din această competiție”, a declarat președintele Ciprian Paraschiv la Radio HIT.

Data de 22 aprilie era data la care trebuia să se joace turul semifinalelor, iar manșa secundă era programată pentru 13 mai.

Şi pentru că are idei inedite, Ciprian Paraschiv a venit cu soluţii şi pentru campionat. „Ideal ar fi să primești primele două echipe din Liga 2, poate mai multe. E clar că se va îngheța campionatul. E greu să retrogradezi pe cineva, pentru că riști să fii dat în judecată de o echipă care poate zice că mai avea șanse de a se salva. Să păstrezi aceleași echipe în Liga I și să vină și alte echipe din Liga 2”, a mai spus Paraschiv care crede că există risc de faliment la toate cluburile din România.

Cluburile, din România și din restul Europei, sunt îngrijorate și nu știu dacă vor mai supraviețui din criza pe care a provocat-o coronavirusul. O mică veste bună le-a transmis-o recent UEFA: termenul de verificare pentru licențierea de cupe europene a fost prelungit cu o lună, de la 31 martie la 30 aprilie. E un ajutor acordat echipelor afectate de oprirea fotbalului și, implicit, de diminuarea veniturilor.

   

Vizualizări: 592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: