Stadionul din Târgu Jiu, pe locul 18 la „Stadium of the Year”

Stadionul Municipal din Târgu Jiu, inaugurat în 2019, pe data de  25 octombrie, a reprezentat anul acesta România la cea de-a zecea ediţie a competiţiei ”Stadionul Anului”.  Dintre cele 21 de stadioane finalizate  în 2019, stadionul gorjean s-a situat pe locul 18 la votul popular, cel acordat de voturile primite online de platforma internaţională Stadium Data Base.

Arena din Târgu Jiu are o capacitate de 12.518 locuri şi nu a  impresionat la capitolul capacitate, la fel ca stadioanele clasate pe podium la votul popular, unele cu peste  60000 de locuri cum este câştigătoarea  „Puskas Arena”, din Budapesta, care a luat premiul Public Award, sau „Tottenham Hotspur Stadium”, noua arenă a echipei lui Jose Mourinho, care s-a  clasat pe locul doi la votul popular.

„Noua casă pentru Pandurii din Carpați”, cum au numit statisticienii bazei de date mondiale a stadioanelor arena din Târgu Jiu, s-a  remarcat prin „carcasa simplă și elegantă din fibră de sticlă şi faptul că  este printre cele mai interesante stadioane multifuncţionale de dimensiunea sa”. Faptul că stadionul din Târgu Jiu include un hotel  în structura  sa şi o clădire de birouri cu 4 etaje, dar are şi o pasarelă pentru promenadă şi o parcare subterană, sunt puncte forte  pentru un un stadion multifuncţional care s-a construit pentru a găzdui meciuri de fotbal dar şi concursuri atletice. La capitolul critici cei de la StadiumDB.com nu au reuşit să înţeleagă de ce stadionul a fost inaugurat la doi ani după ce  s-a finalizat şi au remarcat faptul că a dispărut  de pe tribuna, unde fusese scris cu scaune albe, numele echipei Pandurii.

„Cel mai problematic lucru la acest proiect a fost ... deschiderea sa. Contractul de construcție a fost în valoare de 121 de milioane de lei (aproximativ 26 de milioane de euro) și stadionul  urma să fie livrat în 18 luni, ceea ce ar fi însemnat o inaugurare în anul 2017. Și, deși fizic a fost construit, a trebuit să aștepte inaugurarea până la sfârșitul lunii octombrie 2019.  În ciuda declaraţiilor oficiale de lucrări de reparații sau reparații suplimentare, în mod neoficial a existat un conflict între noul primar și proprietarul Pandurii, echipa care joacă acasă pe acest stadion şi care a fost nevoită să părăsească orașul o parte din acel timp în care s-a construit stadionul. O dovadă a acestui conflict este, probabil, faptul că exista scris cu alb numele echipei Pandurii pe o  parte  a tribunei, care a dispărut cu mult înainte de deschidere”, scriu în prezentarea stadionului din Târgu Jiu cei de la stadiumDB.com care au dovedit că sunt la curent cu  toate problemele care au existat la arena din Târgu Jiu, fiind la  curent şi cu faptul că Pandurii Târgu Jiu a fost administratorul stadionului înainte de construirea acestuia  dar  nu şi după ce a fost inaugurat deşi există încă  în vigoare un contract de comodat.

Galerie foto




Vizualizări: 918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: