Cluburile sportive şcolare pot relua antrenamentele

Cluburile sportive şcolare care nu au putut avea activitate cu tinerii sportivi pe perioada pandemiei au voie de acum să îşi reia activitatea. Acestea vor trebui însă să respecte toate prevederile stabilite de ministere pentru reluarea activităţii sportive şi la fel şi bazele sportive pe care le vor folosi.

Inspectoratele Școlare au fost informate că unitățile de învățământ cu program sportiv suplimentar (cluburile sportive școlare) și cele cu program sportiv integrat (liceele și școlile gimnaziale cu clase cu program sportiv) își pot relua activitatea, respectiv antrenamente şi participarea la competiții, la grupele de avansați și performanță care sunt angrenate în competițiile oficiale, de nivel național sau internațional, aflate în calendarul federațiilor sportive naționale de specialitate și care se încadrează în prevederile Ordinului MTS și MS nr. 601/971/21 mai 2020.

Unitățile de învățământ cu program sportiv școlar suplimentar și/sau integrat care își vor relua activitatea vor realiza proceduri proprii prin care se vor pune în aplicare, la nivel de unitate de învățământ, toate prevederile Ordinului MTS și MS. Aceleași prevederi se vor regăsi și în protocoalele cu administratorii de baze sportive, în cazul în care activitatea nu se va desfășura în propriile facilități de pregătire. În urma consultărilor avute cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului Tineretului și Sportului, precum și ai Institutului Național de Sănătate Publică, Comisia Medicală a FRF a elaborat Protocolul pentru reluarea antrenamentelor, Protocolul pentru reluarea competițiilor și Protocolul pentru redeschiderea bazelor sportive și reluarea antrenamentelor colective pentru copii și juniori, acesta din urmă fiind cel mai recent demers inițiat de FRF. În Târgu Jiu există astfel de clubului, cum este CSS sau LPS dar şi o serie de cluburi private care au activitate la nivel de copii şi juniori.

Organizatorii antrenamentelor trebuie să ia măsurile obligatorii pentru a minimiza riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Obiectivul principal al acestora trebuie să fie asigurarea sănătății tuturor persoanelor implicate în evenimentele sportive, antrenamente, cantonamente sau meciuri.

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: