Şanse mari ca Pandurii să iasă din insolvenţă

Pandurii Târgu Jiu se află de trei ani în însolvenţă dar sunt şanse mari ca acest club de tradiţie al Gorjului să revină pe linia de plutire. Principalul creditor al clubului, fostul preşedinte Marin Condescu, a precizat că procesele câştigate de cei doi administratori ai clubului pot duce acum la ieşirea clubului Pandurii din insolvenţă.

Pandurii se află de mai bine de trei ani într-un proces de reorganizare, în tot acest timp judecându-se şi o cerere de faliment care fusese admisă la finalul anului trecut dar pe care clubul a reuşit să o anuleze în instanţă, dovedind că există posibilitatea de a ieşi din insolvenţă. Practic, cei de la Pandurii nu au acoperit datoriile despre care se vorbea şi care nu au putut fi dovedite, ci s-au adresat instanțelor pentru a dovedi că aceste datorii sunt incorecte şi, de fapt, nu există. Principalul creditor al clubului, Marin Condescu, a explicat că s-au câştigat procese care reduc cu trei milioane de euro datoria anunţată iniţial, când asociaţii au cerut intrarea în insolvenţă. „Ce pot eu să spun acum este că, în aceşti ani de insolvenţă, datorită administratorului special Marin Golea şi a administratorului judiciar Emanoil Ciobanu, am câştigat procese de peste 3 milioane de euro, dintre care două milioane şi jumătate numai de la ANAF. Judecând din perspectiva unei societăţi care este în insolvenţă, ar fi, pentru perioada imediat următoare, şanse mari ca Pandurii să iasă din insolvenţă”, a spus Condescu la Radio Infinit, precizând că mai există datorii care nu depăşesc două milioane de euro şi care mai pot fi reduse prin negocieri: „Avem acum cele mai mari datorii la foşti jucători, cu care putem să negociem, între anumite limite, pentru a nu mai avea datorii atât de mari la ei, deşi sunt bani pentru care ei au muncit şi au adus la un moment dat venituri la club. În acest moment datoriile clubului nu mai depăşesc două milioane de euro, pentru că cei doi administratori au câştigat foarte multe procese în această perioadă, e adevărat, mai greu, că aşa se întâmplă în justiţie”.

Pandurii aşteaptă acum un verdict final de la Înalta Curte de Casaţie în procesul cu membri asociaţi ai clubului, proces care se va finaliza pe data de 15 iulie. Clubul a câştigat acest proces în prima instanţă de la Târgu Jiu dar şi la Curtea de Apel Craiova, dovedind că are de recuperat de la asociaţii clubului peste 3 milioane de euro pentru perioada 2014 - 2017.

Vizualizări: 633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: