Finala Cupei României se putea juca la Târgu Jiu

Finala Cupei României se dispută pe 22 iulie, cel mai probabil pe stadionul de la Ploiești, nu la Craiova cum se stabilise iniţial. La un moment dat s-a luat în discuţie şi stadionul din Târgu Jiu pentru a se juca aici finala, dar oficialii FRF au renunţat la idee.

Federația Română de Fotbal va anunța zilele viitoare numele arenei care va găzdui finala Cupei României. Din informațiile publicate de Pro Sport, arena „Ilie Oană” din Ploiești a fost aleasă deja să fie gazda evenimentului iar partida se va juca fără spectatori, pentru prima oară în istorie.

Se prefigurează, pentru ultimul act al întrecerii, care va avea loc pe 22 iulie, o finală Sepsi Sfântu Gheorghe-FCSB după ce grupările respective s-au impus clar, în prima manșă.

Oficialii FRF sunt în dialog cu autoritățile pentru a permite accesul spectatorilor la acest meci, măcar pentru a acoperi 20 la sută din capacitatea stadionului. Adică să fie în jur de 2.000 oameni prezenți la ultimul act la competiției KO din fotbalul românesc. În deschiderea finalei mari, pe același stadion, se va disputa finala Cupei României U19 Elite.

Comitetul de Urgență al FRF decisese că finala Cupei României, sezonul 2019-2020, se va disputa la Craiova, pe arena “Ion Oblemenco”. Dar eliminarea Craiovei și distanța mare a echipelor combatante până în Bănie au făcut ca oficialii de la Casa Fotbalului să decidă mutarea la Ploiești. Înainte de intrarea în perioada de pandemie o altă variantă luată în calcul a fost stadionul din Târgu Jiu dar gazonul acestuia era distrus după ce pe acesta jucaseră în toamnă trei echipe.

Dacă terenul se prezenta în condiţii mai bune, FRF putea alege chiar şi acum să joace finala la Târgu Jiu pentru că nu se joacă cu spectatori, dar evenimentele organizate în ultima perioadă pe terenul de joc au afectat g zonul care fusese bine îngrijit în primăvară.

Municipiul Târgu Jiu a mai găzduit o finală de Cupa României în anul 2009, atunci când organizatorul întrecerii a fost clubul Pandurii Târgu Jiu, care avea în administrare stadionul. Târgu Jiul a câştigat atunci finala după o dispută cu Iaşi şi Craiova, finalistele  CFR Cluj şi Poli Timişoara fiind cele care au ales oraşul mai apropiat.

Galerie foto


Vizualizări: 1,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: