AJF Gorj ar vrea să reia campionatul, dar nu poate  

AJF Gorj le-a transmis o scrisoare deschisă membrilor afiliaţi pentru a le aduce la cunoştinţă noile prevederi legale cu privire la pregătirea echipelor de fotbal. După ce le-a expus aceste norme obligatorii, asociaţia a a precizat că se dorește reluarea activității fotbalistice la nivel județean, dar legislația în vigoare, la această dată, nu permite acest lucru.

Urmărind cu atenție și interes noile reglementări cu privire la desfășurarea activităților sportive, membrii Comitetului Executiv al AJF Gorj au avut o nouă întâlnire de lucru desfășurată on-line. S-au avut în vedere ca puncte de plecare a discuțiilor Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății, privind aprobarea regulamentului privind condițiile necesar a fi respectate în vederea reluării antrenamentelor sportive în cantonamente precum și regulamentul privind condițiile necesar a fi respectate în vederea antrenamentelor în cazul sporturilor individuale care se practică în aer liber, Hotărârea nr. 32 din 29.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, privind propunerea unor măsuri necesar a fi aplicate după data de 01.07.2020, precum și instituirea excepției de la măsura carantinării/izolării pentru unele țări din Uniunea Europeană și Spațiul Economic European, precum și scrisoarea  președintelui FRF, Răzvan Burleanu, adresată tuturor membrilor afiliați. „Deși se dorește reluarea activității fotbalistice la nivel județean, legislația în vigoare, la această dată, nu permite acest lucru. Un pas spre revenirea la normalitatea premergătoare pandemiei SARS-Cov-2 îl reprezintă alin. 3 din Art. 2 al Hotărârii nr. 32 din 29.06.2020 al CNSU, aliniat care prevede permiterea organizării și desfășurării antrenamentelor și cantonamentelor colective, în grupuri de maxim 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori, cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătății. Echipa AJF Gorj este alături de dumneavoastră și analizează permanent situația actuală a fenomenului fotbalistic în contextul pandemic actual căutând soluții de revenire la activitatea normală, însă doar în funcție de permisivitatea legislației în vigoare”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă membrilor afiliaţi ai AJF Gorj.

Cu alte cuvinte, AJF Gorj le transmite echipelor că vor putea juca numai dacă îndeplinesc toate prevederile din respectivele norme, şi le oferă chiar şi link-uri către acestea pentru a putea fi la curent cu aceste prevederi. Dar cum acestea sunt greu sau imposibil chiar de respectat şi la Liga 2 sau 3, este greu de crezut că pot fi respectate la nivelul echipelor de judeţ.

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: