Reguli pentru Pandurii în cantonament

Guvernul României a stabilit noi norme pentru desfășurarea activității fotbalistice din țară, valabile de la data de 1 iulie. Astfel, vor fi permise organizarea și desfășurarea antrenamentelor și cantonamentelor colective în grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare, inclusiv de amatori, cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului și sportului și ministrului sănătății.

Regulile sunt impuse inclusiv la Liga 2 şi vor trebui respectate şi de Pandurii Târgu Jiu, după ce echipa se va reuni pentru pregătirea noului sezon. Câteva dintre aceste condiții ce trebuie respectate au fost publicate şi de Federațiea Română de Fotbal, pe site-ul oficial.

Astfel, orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare şi persoanele care au prezentat unul sau mai multe simptome ale prezenței virusului în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autoritățile sanitare.

Deplasarea către și de la locul de desfășurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecție dispuse de autorități.

Igienizarea mâinilor este obligatorie înainte și după antrenament iar în  timpul antrenamentului, igienizarea mâinilor se face ori de câte ori este posibil, în momentele de pauză. Atunci când este posibil, dar cel puțin o dată la 15 minute, mingea și/sau celelalte materiale sportive care sunt folosite de mai mult de un sportiv vor fi igienizate cu substanțe dezinfectante avizate. Materiale sportive vor fi dezinfectate cu atenție după fiecare folosire iar echipamentul folosit în timpul antrenamentului trebuie pus direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curățat la o temperatură de minimum  80 grade.  De asemenea, ordinul comun al celor două ministere mai prevede și o serie de măsuri cu caracter general. Fiecare structură sportivă va asigura o persoană de contact responsabilă cu organizarea și coordonarea aplicării protocoalelor stabilite şi va fi stabilită o listă a personalului a cărei prezență este absolut necesară pentru pregătirea și derularea sesiunilor de antrenamente și activităților de suport.

Fiecare echipă sau lot sportiv va folosi o bază proprie de cantonament sau o locație de uz exclusiv, nefiind permisă şi prezenţa altor echipe pe acelaşi teren. Astfel, Pandurii Târgu Jiu va putea folosi exclusiv baza proprie de antrenamente fără a se mai permite şi alte antrenamente, nici măcar ale juniorilor, pe acelaşi teren.

Nu s-a specificat încă dacă aceleaşi reguli se aplică şi terenurilor de joc, ştiut fiind că pe terenul de la Târgu Jiu mai evoluau sezonul trecut încă două echipe.

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: