Pandurii a primit două veşti bune într-o zi

Lucrurile merg spre bine pentru echipa de fotbal locală care a primit pe 1 iulie două veşti bune. Pandurii Târgu Jiu a scăpat definitiv de faliment după ce Curtea de Apel Craiova a respins, miercuri, prin sentință definitivă solicitarea de intrare în faliment a clubului, iar în procesul cu membrii asociaţi s-a fixat termen pe data de 15 iulie.

Curtea de Apel Craiova a respins, miercuri, prin sentință definitivă, solicitarea de intrare în faliment a Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu. Tribunalul Gorj aprobase, la finalul anului 2019, o astfel de solicitare, pe care însă clubul, prin administratorul special Marin Golea, a contestat-o la instanța superioară din Craiova. Aceasta este considerată deja o primă victorie definitivă a clubului împotriva acționarilor, care nu mai finanțează echipa de aproximativ şase ani şi au cerut intrarea în insolvenţă, sperând probabil că Pandurii va dispărea de pe scena fotbalistică.

O altă veste bună pentru gorjenii de la Pandurii o constituie faptul că, în sfârşit, după aproximativ un an de tergiversări, s-a fixat un termen pentru procesul pe care clubul îl are cu membrii asociaţi. Clubul a câștigat în instanța de la Târgu Jiu şi apoi şi la Curtea de Apel Craiova peste 3 milioane de euro de la acționarii săi.

Sentința nu e definitivă şi a fost contestată de asociaţi, procesul fiind pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție şi urmând să se încheie pe data de 15 iulie. „Pe 15 iulie avem termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în procesul cu membrii asociaţi. Noi sperăm să nu mai dureze mult acest proces şi să avem şi câştig de cauză. Şi atunci toate problemele de la Pandurii Târgu Jiu se vor rezolva”, a spus fostul preşedinte Marin Condescu care, împreună cu administratorul special Marin Golea, a reuşit să menţină echipa pe linia de plutire în toată această perioadă de la intrarea clubului în insolvenţă.

Pandurii a avut două procese importante în ultimele două zile, primul, de pe data de 30 iunie, fiind amânat pentru că clubul a solicitat recuzarea judecătorului de caz, care este rudă cu primarul Marcel Romanescu, acesta fiind parte în procesul privind contractul de comodat pentru stadion al echipei Pandurii. Cu toate că clubul Pandurii se află în insolvenţă şi nu i se poate percepe taxă de timbru în litigiile din această perioadă, magistratul fixase o taxă de timbru de peste un miliard de lei vechi pentru a judeca acest proces.

Vizualizări: 1,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: