CNA-ul poporului

Demult, se spunea că suntem o țară de antrenori. În sensul că toată lumea are o părere despre fotbal, ba chiar și-o exprimă foarte pertinent și fără dubii. Acum, e mai grav. Acum, de când cu libertatea asta absolută de exprimare, ne-am transformat dintr-o țară de antrenori într-un neam de inchizitori. Vrem să interzicem diferite chestii de la televizor, de pe internet, din ziare... Și presiunea tălpii țării a schimbat și expresiile acestora: tabloidele sunt pline de pudibonderii cretine. Luați acest titlu din Libertatea, altfel un ziar plin de țâțe, buci și alte chestii mult mai vulgare de-atât: ”Fără jenă! Cele mai porno momente difuzate vreodată la TV în România!”.

Suntem foarte sensibili. Singura noastră însușire care ne depășește decența, ca pondere, este ipocrizia. Ne scandalizăm ușor la cuvinte vulgare, la glume despre morți recenți și la sex. Dacă pudoarea ar fi direct proporțională cu IQ-ul, am fi într-adevăr cel mai deștept popor de pe Terra. Ah, nu știați? Peste 70% dintre români cred că românii sunt mai inteligenți decât celelalte popoare. Și tot cam atâția cred despre ei înșiși că sunt frumoși. Avem dificultăți clare în a ne autoaprecia, așadar, în schimb ne pretindem preciși ca un brici atunci când îi judecăm pe alții. Și avem pretenția ca alții să fie niște fecioare neprihănite, că doar asta credem și despre noi: că suntem perfecți și neîntinați.

Din păcate, românii nu sunt perfecți. Tot din păcate, pudoarea nu e deloc direct proporțională cu IQ-ul. Ba chiar aș zice că e invers proporțională. Și doar atunci când vom admite că nu suntem nici cel mai deștept, nici cel mai frumos popor, vom putea, în fine, să ne relaxăm. Și să nu ne mai dăm de ceasul morții că o concurentă de la Dansez pentru tine a mimat sexul oral pe scenă. Sau, nu-mi spuneți: 89% dintre români susțin că poporul român nu face sex oral, nu? Ptiu, drace!

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: