„CNE - cel mai mare tun dat vreodată în România“

„Cel mai mare tun dat vreodată în România este această Companie Energetică Naţională“, susţine Gheorghe Iliescu, fost director comercial al Complexului Energetic Rovinari, în prezent candidat PRM la Camera Deputaţilor în Colegiul 5. Replica lui Iliescu a fost susţinută chiar de un contracandidat, democrat-liberalul Corneliu Vişoianu.

Corneliu Vişoianu şi Gheorghe Iliescu sunt doi dintre candidaţii la deputaţi pe Colegiul 5. Opiniile celor doi diferă în marea lor majoritate, mai puţin în ceea ce priveşte crearea Companiei Energetice Naţionale, proiect pe care atât Partidul România Mare cât şi Partidul Democrat Liberal îl consideră cea mai mare ţeapă din ultimii 20 de ani. Iliescu a declarat: „Asemenea jaf nu am crezut să fie posibil. Vor să distrugă economia naţională, vor să distrugă mineritul în judeţul Gorj“.

În ceea ce-l priveşte pe Corneliu Vişoianu, acesta consideră că „neintegrarea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia în această companie înseamnă condamnarea SNLO, înseamnă dezinteres pentru miile de mineri care lucrează în cadrul acestei societăţi“. Unul dintre principalele argumente în defavoarea SNLO este blocajul financiar în care se află şi lipsa performanţei în ultima perioadă. Corneliu Vişoianu a ţinut să specifice că nu a auzit niciodată de Davidoiu şi nici nu-l cunoaşte, aşa că nu are nimic cu această persoană, dar rezultatele managementului prestat de acest Davidoiu sunt dezastruoase şi reprezintă principalul motiv al neintroducerii SNLO în Compania Energetică Naţională.

Compania Energetică Naţională nu funcţionează încă deoarece nu are avizul Consiliului Suprem de Apărare al Ţării, dar crearea ei a fost reglementată în urmă cu o lună, în secret şi fără dezbatere publică, printr-o Hotărâre de Guvern.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: