Motru: Doar şapte câini adoptaţi din aprilie 2015 şi până cum

Doar şapte câini de la padocul din Motru au fost adoptaţi, deşi adăpostul a fost deschis în aprilie 2015. În padoc sunt 65 de câini comunitari. Din păcate chiar dacă patrupedele sunt deparazitate şi ţinute în condiţii foarte bune, oamenii nu sunt interesaţi de adoptarea lor. Primarul din Motru Gigel Jianu face un apel la cetăţeni să adopte câte un câine.

 Câinii comunitari stau în cuşti de lemn noi, cu vase pentru apă şi hrană şi li se asigură asistenţă medicală permanentă. Primăria a amenajat şi cabinetele medicilor veterinari şi pentru personal, lângă padoc. Pavilionul administrativ are opt încăperi, printre care şi săli de operaţie, de consultaţii şi de recuperare pentru câinii cu probleme medicale.

Gigel Jianu, primarul municipiului Motru face un apel către iubitorii de animale să adopte un câine, deoarece doar şapte animale au fost adoptate de când s-a deschis padocul. „Prin adoptarea unui patruped contribuim la scăderea numărului de animale fără stăpân de pe străzile din municipiul Motru. Până în acest moment am făcut toate demersurile necesare să îi conving pe oameni să adopte un câine. Am discutat cu mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor de protecţie a animalelor chiar şi din Europa, am postat anunţuri peste tot, dar din nefericire oamenii nu au venit să semneze un contract de adopţie şi să ia acasă un suflet nevinovat’’. Câinii ţinuţi în adăpost sunt cu vaccinările şi deparazitările la zi, dar şi sterilizaţi.

Gigel Jianu face acum un nou apel şi la iubitorii de animale din Motru şi nu numai să adopte câini din adăpost.

Vizualizări: 985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: