Bătută şi alungată un copil mic în braţe

O femeie din Târgu Jiu trăieşte o dramă. Tânăra a fost bătută și alungată din căminul conjugal cu un copil de câţiva anișori în brațe, de către concubinul acesteia. După o noapte și două zile pe străzi, femeia cu micuțul a ajuns în grija asistenței sociale și a găsit în prezent un adăpost la Centrul Maternal din Târgu Jiu.

 Tânăra a fost găsită de polițiștii locali ai municipiului Târgu Jiu, pe străzi, cu băiețelul de câțiva anișori. Femeia le-a spus autorităților că nu are unde să se ducă pentru că bărbatul cu care trăia a alungat-o de acasă după ce a și bătut-o în repetate rânduri. ”Acum o săptămână de zile, o mămică cu un copil a fost adusă de Poliția Locală din municipiul Târgu Jiu, găsită cu copilul în brațe, fără adăpost, a stat pe stradă două zile și o noapte. Am internat-o de urgență în cadrul centrului nostru, am început demersurile legale de evaluare a situației, s-a deplasat la fața locului asistenta socială a Centrului Maternală și a constatat că ar fi unele condiții materiale de creștere a copilului dar acolo este o problemă de neînțelegere”, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu. Femeia a cerut sprijin părinților ei însă bărbatul violent i-a bătut și pe aceștia așa că singura scăpare a femeii a fost pe străzi. ”Tatăl copilului este un om cu predestinație de a apela la acțiuni violente, nu numai verbale ci și fizice. Mămica a fost alungată cu copilul în brațe din locuința lui, mămica s-a dus o perioadă la mama ei care stă tot în Târgu Jiu. Acest individ s-a dus și acolo, ei spun că i-a bătut pe toți și ca atare a fost nevoită să părăsească locuința până ce, pe cale juridică, se stabilește o regulă ca acest individ să nu-și mai bată joc de propriul copil și de concubina cu care el are acest copil. Această mămică nu are decât un singur copil care este la noi în unitate”, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu.

Conducerea Centrului Maternal o va găzdui pe tânăra mămică până ce instanța de judecată va hotărî situația juridică a femeii și îi va interzice concubinului ei să se apropie de ea ori de copil.

Vizualizări: 2,549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: