Coadă la predarea sacilor cu buletine de vot

Noapte albă pentru președinții și locțiitorii secțiilor de votare. După ce s-au închis secțiile de vot și au numărat buletinele, aceștia au fost nevoiți să meargă să predea sacii cu materialele electorale. Ca să se poată respecta distanțarea, în acest an, ei au fost chemați la stadionul din oraș, unde au fost pregătite două TIR-uri unde au fost încărcați sacii cu buletinele de vot.

Reprezentații secțiilor de vot nu au scăpat de cozi nici în acest an. Au fost nevoiți să aștepte chiar și mai bine de o oră ca să poată preda sacii cu buletinele de vot. Primii șefi de secții au ajuns la stadion după miezul nopții. „Stăm la coadă. Suntem ultimii. Numai ce am venit. De la o secție din Târgu Jiu. Suntem obișnuiți să stăm la coadă. Sunt cam 30 de persoane în fața noastră. Nu avem decât să așteptăm”, a spus un președinte de secție. „E ora 2 și noi abia am ajuns. A fost de durată, a fost nevoie de timp să numărăm toate buletinele, să le verificăm. Cred că mai așteptăm aici o oră până ne vine rândul să le predăm”, a spus un alt președinte de secție.

Jandarmii au avut grijă ca oamenii să stea la distanță chiar și la coadă. Au fost pregătite două TIR-uri în care au fost încărcați sacii cu buletinele de vot.

Autoritățile estimează că vor mai trece ore bune până când va fi încheiat procesul electoral și toate buletinele vor fi predate. „Au fost luate toate măsurile ca să nu fie probleme. Alegerile locale implică un consum mai mare de energie și timp. Este vorba de un număr de patru entități publice care se aleg. Va trebui să avem răbdare, să fim pregătiți ca lucrurile să decurgă în mod normal chiar dacă va dura mai mult. TIR-urile se vor umple în 48 de ore după istoricul alegerilor de până acum. Și din punctul de vedere al rezistenței fizice se pune problema, însă au posibilitatea să-și ia timp de odihnă pentru că secțiile sunt păzite de instituțiile MAI. Dacă personalul se simte obosit, are posibilitatea să sisteze o perioadă de timp activitatea”, a spus subprefectul Virgil Drăgușin.

Peste 160 de mii de alegători au votat, în cele 331 de secții amenajate în județul Gorj, prezența la vot fiind de 54%. Cei mai mulți votanți, în jur de 100 de mii, au fost în mediul rural.

Galerie foto






Vizualizări: 2,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: