Coaliţia PSD-ALDE vrea să schimbe directorii, dar nu poate

Liderii PSD și ALDE de la Gorj recunosc că vor să schimbe directorii de instituţii din judeţ, dar nu o pot face din cauză că aceștia au ocupat locurile prin concurs. Așteaptă adoptarea noului Cod Administrativ, în baza căruia să schimbe directorii. „Nu se pot face mișcări, nu se pot face modificări în conducere, pentru că aproape toţi sunt pe funcţii cu concurs. Când va fi modificat Codul Administrativ, se va trece la reorganizarea per total a administraţiei pe ţară”, a spus senatorul PSD Florin Câciumaru.

„Dacă discutăm de instituţiile deconcentrate, la nivelul judeţului Gorj nu s-au făcut modificări. Cred că pe legea actuală nici nu se pot facem, sunt directori cu concurs, cu evaluări bune”, a spus Ninel Muja, vicepreședinte al Consiliului Judeţean Gorj, din partea ALDE.

Florin Cârciumaru susţine că s-au dus timpurile în care simpla susţinere politică este suficientă pentru ocuparea unui post. „S-au dus timpurile când era de ajuns să fii membru al unui partid pentru a fi numit pe funcţie. Acum este nevoie de concurs și cine nu este pregătit nu obţine funcţie. Înainte dădea prefectul aviz și asta era”, a mai spus Florin Cârciumaru. (R.S.)

Vizualizări: 1,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: