Cocină aleargă după doi iepuri: fonduri europene şi Spitalul Sadu

Bătălie strânsă între Gheorghe Cocină şi Ovidiu Gabriel Ghindă pentru ocuparea funcţiei de director de la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj. Ambii au fost declaraţi admişi la proba scrisă şi urmează să se prezinte la interviu săptămâna viitoare. În acelaşi timp, Gheorghe Cocină este ofertat pentru funcţia de manager al spitalului de la Sadu. Fostul preşedinte al Casei Asigurărilor de Sănătate Gorj nu a dat încă un răspuns primarului Constantin Bobaru, întrucât aşteaptă să vadă rezultatul concursului.

Gheorghe Cocină, fostul preşedinte al Casei Asigurărilor de Sănătate Gorj, a fost declarat admis la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiei de director al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, care a avut loc în data de 19 octombrie. Aceasta urmează să se prezinte la interviu, săptămâna viitoare, alături de contracandidatul său Ovidiu Gabriel Ghindă, ambii fiind admişi la prima probă. Deşi este ofertat de primarul Constantin Bobaru pentru a ocupa funcţia de manager al Spitalului Bumbeşti Jiu, Gheorghe Cocină va lupta pentru ocuparea funcţiei de director al OJPDR Gorj. “Am fost admis la proba scrisă şi urmează să mă prezint la interviu. Din moment ce am participat la concurs nu intenţionez să abandonez, chiar dacă este vorba despre un post pe o perioadă determinată, mai exact perioada pentru care se vor derula fondurile europene”, a declarat Gheorghe Cocină.

În acelaşi timp, primarul oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, aşteaptă de la Cocină un răspuns la oferta pentru postul de manager al spitalului ce se va redeschide în luna decembrie. “Am discutat cu domnul Cocină pentru a ocupa funcţia de manager al Spitalului Bumbeşti Jiu, însă până în momentul de faţă nu am primit nici un răspuns. Cred că răspunsul va veni în funcţie de rezultatul la concursul la care dumnealui a participat”, a precizat Constantin Bobaru.

Alege fondurile europene în defavoarea sănătăţii

Chiar dacă a lucrat în domeniul sănătăţii, Gheorghe Cocină este dispus să profeseze în activitatea care vizează fondurile europene. În cazul în care va trece şi de interviu, Cocină va refuza oferta primarului Bobaru. “Într-adevăr nu i-am dat un răspuns domnului Bobaru, răspunsul îl voi da abia după ce se va termina concursul. Dacă voi trece de interviu mă voi prezenta la serviciu fără nici o problemă”, a declarat Gheorghe Cocină.

La rândul său, primarul oraşului Bumbeşti Jiu spune că un eventual răspuns nefavorabil din partea lui Cocină îl va pune în dificultate. “Dacă domnul Cocină va refuza propunerea de a ocupa funcţia de manager al spitalului, va trebui să mă orientez spre o altă persoană cu experienţă în acest domeniu. Deocamdată, nu am o altă opţiune”, a precizat Bobaru. Potrivit edilului local, Spitalul Orăşenesc Bumbeşti Jiu se va redeschide înainte de sărbătorile de iarnă.

SUSŢINERE

Gheorghe Cocină este susţinut pentru şefia OJPDRP de către UNPR, în timp ce Ovidiu Mihăiţă Ghindă se bucură de susţinerea PC-ului. Cele mai mari şanse pentru această funcţie pare să le aibă Cocină ca urmare a protocolului PSD-UNPR, instituţia fiind repartizată PSD-ului. În prezent, la cârma OJPDR Gorj se află Cosmin Mazilu, care va rămâne pe funcţia de director adjunct al instituţiei.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: