Cod portocaliu: Gravidă în pericol. Mall inundat. Porc plutind pe Jiu!

Sfârșitul săptămânii a fost marcat de ploile torențiale care au căzut pe o mare parte din suprafața județului Gorj, vijelia de vineri seara fiind cea care a pus la pământ mai mulți copaci și stâlpi de electricitate la Târgu Jiu și Rovinari.

 În municipiu o gravidă și soacra sa au văzut moartea cu ochii după ce mașina în care erau a fost izbită în plin de un tei. Arborele s-a rupt din cauza vântului și a picat pe partea din spate a Loganului în care se aflau cele două femei. Nicoleta Orosz e însărcinată în șapte luni și venea împreună cu socrii și soțul său de la țară.

Bărbatul conducea mașina și a oprit în zona Colegiului Național Spiru Haret pentru a merge la o farmacie. „Ne trebuiau niște medicamente și am oprit în dreptul farmaciei. Am lăsat motorul pornit pentru că nici nu stăteam mult. Imediat cum am coborât a căzut acel copac fix pe mașina mea. Soția, în special, vă dați seama, fiind și gravidă, s-a speriat teribil. Au apărut contracțiile. Am sunat repede la 112 și a venit o salvare de a luat-o și pe mama, și pe soție”, a spus bărbatul, aflat pe holul spitalului în așteptarea unui verdict din partea medicilor. Ambele femei au mers însă acasă, după ce au trecut de momentele de panică pe care le-au trăit, angajați ai municipalității degajând repede copacul care a mai strivit și un al doilea autoturism, parcat și el la umbra acestuia.

Ploile abundente le-au dat de furcă și reprezentanților mall-ului din oraș, parcarea subterană a centrului comercial fiind inundată de precipitațiile abundente. Canalizarea nu a mai făcut față și administratorii complexului au trebuit să cheme pompierii militari să evacueze apa. Operațiunea a durat zeci de minute, timp în care clienții prinși doar în papuci sau alte încălțări lejere, de vară, au trebuit să se descurce până la mașini prin apa de-o palmă.

Prefectul Gheorghe Paraschivu a fost prezent aici, dar și în alte zone cu probleme, pentru a vedea cum intervin pompierii și dacă e nevoie și de alte măsuri administrative pentru ca lucrurile să revină repede la normal, el dând asigurări că pe toată perioada de cod portocaliu sub care s-a aflat Gorjul în week-end autoritățile sunt mobilizate pentru a face față oricăror intemperii. Viitura a afectat şi gospodăriile, un gorjean rămânând fără porc, acesta fiind luat de apele Jiului.

Galerie foto



Vizualizări: 999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: