Codaşii de la bac ignoră meditaţiile oferite gratuit de profesori

Absolvenţii claselor a XII-a, care nu au promovat examenul de bacalaureat, au posibilitatea să se pregătească pentru sesiunea din toamnă. În mai multe unităţi de învăţământ din judeţ cadrele didactice fac pregătiri cu cei care au picat examenul. Dacă profesorii sunt interesaţi de acest lucru, elevii nu prea judecând după numărul celor şi-au făcut apariţia. Mai mult decât atât, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj anunţă că exigenţa va fi aceeaşi şi la sesiunea din toamnă şi nu vor scăpa de camerele de supraveghere.

Peste 3000 de absolvenţi ai clasei a XII-a nu au promovat examenul de bacalaureat în prima sesiune. La nivelul Inspectoratului s-a luat decizia ca în anumite unităţi de învăţământ profesorii să facă pregătiri cu nepromovaţii. „În toate unităţile de învăţământ liceal din judeţ, profesorii oferă meditaţii gratuite absolvenţilor care nu au promovat examenul de bacalaureat. Atunci când s-au înscris pentru sesiunea din toamnă au fost întrebaţi şi au acceptat. În felul acesta venim în sprijinul tinerilor pentru a-i ajuta să-şi pună la punct materia şi să promoveze examenul”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct 

Chiar dacă aceste pregătiri sunt în interesul absolvenţilor, ei nu se prezintă. „Dezamăgirea noastră cea mai mare este că profesorilor le pasă de soarta absolvenţilor, în schimb ei, deşi sunt direct interesaţi de aceste medicaţii nu vin în majoritatea cazurilor la pregătiri”, spune Mitescu.

Sunt şi licee unde elevii merg la pregătire. Este cazul Liceului Nr.2 „Elevii noştri vin la pregătiri, sunt interesaţi să-şi acopere lacunele pe care le au şi să poate promova la sesiunea din toamnă. Au început să vină de săptămâna trecută. Au un program bine stabilit pentru pregătiri şi până la urmă este în interesul lor”, spune Codruţa Bîzocu, director adjunct Liceul Nr 2.

 „Eu am picat la matematică, la fizică şi la limba română. Acum fac pregătire la toate şi sper să iau BAC-ul în toamnă”

elev

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: