Cui a donat Corina Chiriac rochiile și trofeele

Corina Chiriac a donat Muzeului Național de Istorie a României peste 300 de obiecte personale. Majoritatea acestora sunt rochii de scenă şi o parte dintre trofeele câştigate în carieră.

Corina Chiriac, una dintre cele mai iubite artiste din România, a donat recent Muzeului Național de Istorie a României peste 300 de obiecte personale. Trofeele de la Cerbul de Aur și Steaua fără nume, cele mai frumoase rochii, instrumente muzicale, discuri de vinil cu dedicații, medalii, carnetele de artist și chiar pașapoartele Corinei Chiriac vor putea fi văzute de către fanii ei.

Corina Chiriac a precizat că vrea ca aceste obiecte şi documente să poată fi văzute de mai multe generaţii în viitor: „M-am gândit că aceste lucruri merită să fie văzute, în viitor, de mai multe generații, care, de exemplu, vor dori să vadă cum arăta trofeul Cerbul de aur în 1971”. Printre obiectele donate se află și haine de peste șapte decenii printre care o bluză de la botezul său păstrată de mama artistei.

Colecția donată mai cuprinde discuri de vinil cu autografe, instrumente muzicale vechi,diplome, medalii, legitimații de artist. O altă parte importantă a colecției vine de la familia artistei, tablouri cu străbunicii artistei. Muzeul Național de Istorie a României va organiza luna viitoare o expoziție cu obiectele donate de Corina Chiriac.

Vizualizări: 1,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: