Cojocaru vrea să schimbe jocul pandurilor

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Călin Cojocaru, îşi doreşte o schimbare în stilul de joc al echipei pe care a preluat-o de două etape. După ce s-a plâns de pregătirea fizică precară a jucătorilor, tehnicianul a încercat în aceste zile să mai remedieze ce se poate la acest capitol.

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Călin Cojocaru, a preluat echipa într-un moment dificil şi cu o situaţie destul de complicată şi în ceea ce priveşte lotul. Din start, trei jucători din lot lipsesc din cauza problemelor medicale mai vechi, Dănăricu, Gheorghe şi Măicăneanu, fiind acum în perioada de recuperare după aceste accidentări. Pe aceştia nu se va putea miza anul acesta ci abia după pregătirea de iarnă.

Alţi jucători au renunţat să se mai prezinte la antrenamente şi au preferat rezilierea contractelor, cum au fost cazurile lui David Ioan, Iulian Dinu şi Robert Lică. În locul acestora deja noul tehnician a convocat o serie de juniori de la grupele de republicani ale clubului, iar unii dintre ei au şi debutat.

La fel cum a spus-o şi după jocul cu Rapid, pierdut cu 4-0 de gorjeni, noul antrenor al echipei Pandurii a precizat că jucătorii săi nu sunt pregătiţi fizic pentru a putea face faţă meciurilor de un asemenea nivel. Cojocaru a mai precizat că acest lucru se va schimba de la meciul următor: ”Fizic nu putem să avem prospeţimea necesară să facem tranziţia de la fază defensivă la faza ofensivă, să ducem mulţi jucători în careu pe faza ofensivă şi lucrul ăsta se vede acum. Pe viitor o să se schimbe situaţia şi o să ajngem pe faza ofensivă cu mai mulţi jucători la finalizare, să fim periculoşi, să punem presiune pe adversar. Vreau să stăm cât mai mult departe de poarta noastră. Asta înseamnă să stăm sus, dar trebuie să şi putem să facem lucrul ăsta”.

Jucătorii de la Pandurii au avut parte marţi de un antrenament fizic mai puternic şi sunt premise ca jocul echipei să fie altul la meciul din prima etapă a returului. Jocul era programamt sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 11:00, dar echipa din Târgu Jiu a solicitat federaţiei ca partida să se dispute de la ora 17:00, în nocturnă, iar adversarii de la Turris Oltul au acceptat deja.

Pandurii va mai juca în acest an două meciuri din retur, cu Turris Oltul acasă şi ASU Poli Timişoara, în deplasare.

Vizualizări: 543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: