Joc bun, rezultat prost pentru CSM Târgu Jiu

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu au avut de susţinut un meci foarte dificil pe teren propriu în ultima etapă a turului. Din păcate, deşi au făcut un joc mai bun decât cele precedente, elevii lui Claudiu Alionescu au fost învinşi de liderul grupei valorice B a Ligii Naţionale, CSO Voluntari.

CSM Târgu Jiu a întâlnit în week-end, în ultima etapă a turului de campionat, pe CSO Voluntari, prima clasată în grupa valorică B la finalul primei părţi a campionatului. Liderul a venit la Târgu Jiu din postura de echipă neînvinsă în acest sezon şi la fel a şi plecat, impunându-se în faţa gorjenilor, scor 64 – 85, pe sferturi 22 -19, 12 -24, 13 – 25, 17 – 17).

Chiar dacă au început jocul bine şi au condus primul sfert, pe care l-au şi câştigat cu 22 – 18, gorjenii nu au putut face faţă puternicei formaţii CSO Voluntari care domină autoritar grupa valorică B. Cu toată susţinerea câtorva sute de spectatori prezenţi în sală, baschetbaliştii de la CSM au pierdut fără drept de apel, la o diferenţă destul de mare, deşi oaspeţii nu au câştigat decât sferturile 2 şi 3.  Scorul la care s-au impus însă nu a mai permis echipei lui Claudiu Alionescu să mai revină după 12 – 24 şi 13 – 25. În sfertul 4 scorul a fost egal, 17 – 17, dar oaspeţii aveau deja un avans confortabil.

Efortul depus de echipa gazdă şi jocul bun a fost remarcat de spectatorii care au încurajat echipa dar  şi de antrenorul Alionescu după meci: ,,Am avut o evoluţie şi o atitudine meritorie, am pus mari probleme echipei Voluntari, care are în componenţă şi semifinalişti ai Euroligii, cum este acest Borovnjak. De asemenea, Cetin a evoluat în Euroliga la Fenerbahce, o altă echipă de renume din cupele europene. Per ansamblu, în unele momente ale jocului ne-am ridicat la nivelul lor. Am reuşit să câştigăm un sfert, am terminat unul la egalitate, însă, în acelaşi timp, valoarea individuală, apărarea lor bună, ne-au făcut să comitem 25 de turnover-uri din care au înscris 31 de puncte. I-am felicitat pe băieţi în vestiar pentru atitudinea pe care au avut-o, i-am felicitat pentru că şi-au dorit să demonstreze că pot juca de la egal la egal cu o astfel de echipă”.

Sârbul Jovan Djurasevic a fost cel mai bun marcator al echipei, reuşind 22 de puncte, 9 recuperări şi 6 pase decisive.

Vizualizări: 365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: