Debut la Pandurii, la doar 17 ani, pentru Horațiu Peia

Pandurii Târgu Jiu a avut printre titulari doi jucători de 17 ani, Horațiu Peia și Ovidiu Rasoveanu, ambii de la Centrul de copii și juniori al clubului. Dacă Rasoveanu a jucat destul de des în acest sezon, Horațiu Peia s-a aflat la debutul la prima echipă a clubului.

De trei ani Pandurii Târgu Jiu a dat şanse juniorilor clubului să joace la prima echipă, fiind promovaţi constant câte 2-3 tineri din pepiniera proprie a clubului în fiecare pauză competiţională. După ce Robert Dănescu şi Iulian Măicăneanu au debutat în urmă cu trei ani la prima echipă, iar primul a fost deja transferat în vară de FC Argeş, în 2018 au ajuns la prima echipă Ovidiu Rasoveanu şi Radu Filip.

Când a fost numit antrenor principal la Pandurii Târgu Jiu, noul tehnician Călin Cojocaru a mai convocat încă trei tineri de la centrul de copii şi juniori la prima echipă.  Este vorba de Horaţiu Peia, Albert Cornicioiu şi Alexandru Cuţitoiu, care s-au pregătit deja cu Pandurii înaintea meciului cu Concordia,iar doi dintre ei au debutat deja în acest meci. Cojocaru l-a trimis ca titular în acest meci, alături de Rasoveanu care este tot junior, pe Horaţiu Peia, junior de 17 ani care a evoluat până acum doar la grupa de juniori republicani a clubului. Mijlocaşul a debutat cu această ocazie, evoluând întregul meci şi făcând-o chiar foarte bine.

Pe banca de rezerve s-au mai aflat încă doi juniori, Albert Corniciou de 17 ani şi Alexandru Cuţitoiu de 18 ani, acesta fiind trimis pe teren în repriza a doua, în locul lui Rasoveanu. Cuţitoiu nu se află la prima prezenţă în lot, el pregătindu-se cu Pandurii şi pe perioada de vară, şi fiind convocat şi în lot de fostul antrenor Tibi Bălan.

Antrenorul Călin Cojocaru, care a lăudat prestaţia celor doi juniori, a precizat că nu se teme să trimită tineri pe teren dacă aceştia au o atitudine corespunzătoare: „Jucătorii trebuie aduşi într-o stare de normalitate, de profesionalism, să tragă pentru echipă. În primul rând să fim o echipă, şi pe teren şi în afara lui, şi atunci o să vedeţi rezultate. Nu mi-e frică să debutez jucători la vârste mici. Dacă văd o atitudine corespunzătoare, dau încredere oricui. Vreau să văd că îşi dă viaţa pe teren, la fel cu a făcut Peia, sau  cum a intrat Cuţitoiu. Nu contează că a intrat pe final, că a jucat cinci sau zece minute. Importat e că a intrat corespunzător şi a avut o atitudinea foarte bună”.

Înaintea jocului cu Concordia Chiajna tehnicianul exclusese doi jucători din lot, pe Bogdan Vişan şi Adrian Nichifor, din cauza unor probleme disciplinare. Ambii s-au pregătit separat de echipă în ultima săptămână.

Vizualizări: 2,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: