Colegiul Medicilor a contestat „poliţia concediilor medicale“

Medicii gorjeni se simt hărţuiţi de reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate care trebuie să-şi facă norma de amenzi. Acţiunea intitulată „politia concediilor medicale” a fost demarată, un  medic primind o amendă usturătoare pentru că pacientul său nu se afla la domiciliu, deşi primise certificat pentru incapacitate temporară de munca.

Poliţia concediilor medicale este privită ca o adevărată Inchiziţie de către medici. Activitatea de verificare la domiciliu a salariaţilor aflaţi în concediu medical a fost demarată, iar reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate deja au aplicat o amendă de 50 de milioane de lei vechi unui medic ce a eliberat un concediu medical pentru un pacient care nu a fost găsit acasă de către autorităţi. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Gorj sunt indignaţi de modul în care CJAS desfăşoară această activitate de control şi acuză echipele de control de exces de zel. Medicii susţin că se pune o mare presiune asupra lor. „Nu agreăm această poliţie a concediilor medicale. Eu cred că toţi medicii completează corect“, a spus Ana Băleanu, preşedintele Colegiul Medicilor Gorj

În ciuda nemulţumirilor medicilor, poliţia concediilor medicale continuă să verifice pacienţii. Directorul CJAS Gorj Gheorghe Cocină nu s-a arătat impresionat de nemulţumirea medicilor, ba dimpotrivă a declarat că trebuie făcut planul şi verificările vor continua. Pentru că trebuie făcută economie la buget, medicii trebuie să fie circumspecţi când eliberează certificate medicale, iar cei care beneficiază de ele trebuie să stea acasă pe perioada convalescenţei.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: