Colonei vs. plagiatori

Două noi armate se conturează în patria noastră. Una de colonei fără stagiu militar la bază, făcut la normă de ex-ministrul uneperist Gabriel Oprea. Alta de plagiatori, vârfurile acestei armate fiind chiar în fruntea Ministerului Educaţiei.

Ei bine, nu avem numai colonei, ci şi colonelese, după cum am aflat ieri din presă. Madam Kovesi, procurorul general, despre care ştiam că figura numai în armata de plagiatori (încă) nedovediţi, a apărut acum cu grade pe umăr. Curios, spune că nu ştie cum a ajuns coloneleasă şi ce l-o fi determinat pe Oprea să îi pună tresele. Ba chiar ar fi aflat din presă despre treaba asta. Mă gândesc că, procuror general fiind, nu ar fi rău să dispună o anchetă şi să aflăm cu toţii cum stă treaba.

Ca să spun drept, de la Gabriel Oprea mă aştept la orice, inclusiv să fi aprobat de capul lui sutele de înaintări în grad. Poate fi valabilă şi teoria că a vrut să compromită nişte oameni, poate a vrut doar să se pună bine cu ei, dar oricum a fost un abuz pentru care trebuie să răspundă. Şi tocmai pentru că este numele ei în joc, procurorul Codruţa Kovesi trebuie să reacţioneze. Simpla adresă pe care a trimis-o MApN, în care solicită să fie remediată situaţia dacă se confirmă informaţia din presă nu este suficientă. Doar o anchetă poate scoate la iveală dacă a cerut sau a acceptat gradele nemeritate.

Vorbeam mai deunăzi cu un vecin mai în vârstă, supărat pe tineretul din ziua de azi, care nu mai respectă pe nimeni, nici părul alb, nici ştiinţa de carte, nici ierarhiile. Dar cum să mai respecţi ceva în ziua de azi, când nu ştii care doctor este cu adevărat doctor, care general este cu adevărat general. Că dacă te uiţi în CV-ul oricărui politician, aproape că te întrebi când a mai avut timp să şi mănânce sau să doarmă, la câtă şcoală a făcut.

Acum 22 de ani, ne lăudam cu forţă de muncă bine calificată în aproape toate domeniile. Acum vin din urmă generaţii cu multe diplome, care nu ştiu să facă nimic. Am devenit un popor de doctori şi de colonei, în care ierarhia socială este grav afectată de tot felul de impostori. Din păcate, nici măcar un doctor din ala cu Nobel nu poate scrie o teorie care să stea la baza însănătoşirii morale a poporului român.

P.S.: Consiliul Naţional de Etică a constatat ieri că Ponta nu a plagiat. Vorba lui Becali, doar a copiat de la un prieten. Ce, el când ia brânză de la Giovani se cheamă că plagiază?

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: