Vânătorii au liber la împuşcat căpriori

Împătimiţii vânătorii pot împuşca în această perioadă căpriori. Ocoalele silvice din Gorj au primit cotă de recoltă, iar unele aproape că au epuizat numărul de exemplare ce pot fi vânate. Ocolul Silvic Tismana, spre exemplu, a primit o cotă de recoltă de patru exemplare şi mai are disponibile doar două.

Doi vânători, unul din Gorj şi un altul din Dolj, au vânat până acum căpriori pe fondurile de vânătoare ale Ocolului Silvic Tismana. “Începând cu 15 mai s-a deschis sezonul la căprior. Avem două fonduri de vânătoare, Dumbrava şi Tismana. Până în prezent, din patru căpriori cât am avut cotă de recoltă s-au recoltat doi căpriori. I-au împuşcat, au fost trofee. Se poate participa la vânătoare la căpriori pe bază de cerere adresată Direcţiei Silvice Gorj. Se pot împuşca, sunt efective bune pe fondurile de vânătoare. Şanse sunt să împuşte. Personalul de vânătoare al Ocolului Silvic Tismana se implică foarte mult şi de aceea avem efective bune”, a declarat Ion Tăerel, şeful Ocolului Silvic Tismana.

Vânătorii trebuie să plătească o taxă de împuşcare care ajunge la 800 de lei. Trofeul se pregăteşte de către personalul de vânătoare, iar carnea poate fi ridicată contra-cost. Dacă nu reuşesc să împuşte vreun exemplar, vânătorii  vor achita numai 200 lei, ce reprezintă taxa pentru ieşirea în teren.

Din toamnă se vor putea vâna şi cerbi, începând cu data de 15 septembrie. Reprezentanţii ocoalelor silvice spun că au cotă de recoltă şi pentru anul acesta. La Ocolul Silvic Tismana cota este de două exemplare.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: