Polaris renunţă la containerele pentru materiale plastice

Conducerea societăţii Polaris a anunţat că va renunţa la containerele pentru colectarea materialelor plastice pentru că mai toate au fost distruse. Pet-urile şi alte obiecte din plastic vor putea fi aruncate la platformele subterane realizate la nivelul municipiului Târgu Jiu, care vor fi prevăzute în viitorul apropiat şi cu o încăpere care să preia astfel de materiale. Între timp, societatea continuă procesul de montare de noi platforme subterane, astfel încât până la finalul anului să existe un total de 60 de astfel de amplasamente în cartierele municipiului.

Societatea Polaris, care asigură serviciile de salubritate la nivelul municipiului Târgu Jiu, a montat miercuri, 24 iunie, o nouă platformă subterană în zona centrală a oraşului, pe strada Popa Şapcă. Alte 15 astfel de spaţii pentru colectarea deşeurilor menajere vor fi amplasate în special în zona de sud a municipiului. „Şi în acest an am început montarea platformelor subterane în Târgu Jiu. În anii anteriori am montat 40 de bucăţi, iar anul acesta mai avem de montat 20 de bucăţi până la numărul de 60 de platforme care erau programate pentru Târgu Jiu. Suma la care se ridică aceste platforme este de 720.000 euro, bani suportaţi de firma Polaris. De când s-au montat aceste platforme subterane, am observat în tot oraşul, în toate punctele pe unde s-au montat că au dispărut cam toţi câinii, toate persoanele care mai căutau prin aceste containere, iar muştele şi mirosul s-au redus cam în totalitate”, a declarat Ion Pătraşcu, directorul Polaris Târgu Jiu.

Cetăţenii din zonă s-au bucurat când au observat că se montează o platformă subterană în locul vechilor containere. „Din punct de vedere al sănătăţii sunt bune, era un miros aici, cu tot felul de mizerii. Sunt bune, o idee bună. Omul dacă nu e civilizat poţi să-i faci orice, dacă n-ar cei 7 ani de acasă şi aruncă gunoaiele lângă. O să arunce pe lângă ele. Era nevoie, mai ales că este centrul oraşului”, a spus Bebe Lăpăduş, locatar de pe strada Popa Şapcă.

Conducerea Polaris şi-a propus ca de aici înainte platformele subterane să preia şi materialele plastice. Directorul Ion Pătraşcu a spus că mai toate containerele au fost vandalizate de oamenii străzii care preia de aici, prin fel de fel de metode, pet-urile pe care ulterior le vând. Mai mult, unele containere din zona Debarcader şi Victoriei au fost incendiate. „În perioada următoare vom încerca să băgăm şi pet-urile care se strâng în clopotele de la suprafaţă, să le băgăm tot în aceste platforme subterane, pentru a nu mai fi sustrase de oamenii străzii”, a precizat directorul societăţii Polaris.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: