Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Comercianţii de jucării, amendaţi de OPC

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj a desfăşurat acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind siguranţa jucăriilor, vândute atât direct cât şi online. Controlul s-a desfăşurat pe raza judeţului în reţeaua de comercializare, fiind verificaţi 15 operatori economici şi  jucării în valoare totală de 10.292,50 lei. În urma verificărilor toţi operatorii economici au fost sanctionaţi contravenţional, valoarea jucăriilor constatate cu abateri fiind de 1037,50 lei, fapt pentru care au fost aplicate un număr de 10 amenzi în valoare totală de 13.200 lei. De asemenea, s-au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare a 43 de jucării în valoare de 249,50 lei în vederea remedierii deficienţelor. Principalele abateri constatate au vizat: jucării din pluş etichetate incomplet (lipsă nume şi adresa producător),  jucării fără traducerea în limba română a avertismentelor generale de vârstă sau a precauţiilor de utilizare, neafişarea preţurilor într-o formă lizibilă şi vizibilă pentru informarea corectă a consumatorilor şi neidentificarea la locul de desfăşurare a activităţii de comercializare a jucăriilor.

Potrivit reprezentanţilor CJPC Gorj, în această perioadă, programul instituţiei include acţiuni zilnice de supraveghere a pieţei produselor şi serviciilor oferite consumatorilor precum şi acţiuni tematice de control prin care verifică produsele şi serviciile cu impact mare în rândul consumatorilor.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: