Medici cercetaţi pentru malpraxis. Diţescu s-a ascuns în garajul Parchetului

Familiile celor doi bebeluşi care nu au apucat să vadă lumina zilei ar putea fi consolate măcar de pedepsirea celor trei medici vinovaţi de cele două tragedii. Cei trei medici cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu sunt Damian Diţescu, Cătălin Tănase şi Dan Radu Popescu, care au fost audiaţi de Parchetul Judeţean. Diţescu a oferit un adevărat spectacol după ce deşi se încheiaseră nu mai ieşea din Parchet. De fapt, acesta se ascunsese în garaj.

Moartea celor doi bebeluşi nu a fost trecută cu vederea, aşa cum s-a întâmplat în alte cazuri cu medici acuzaţi de malpraxis. În baza probelor existente în cele două dosare, dar şi a declaraţiilor medicilor implicaţi, anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva celor trei medici sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu. Există posibilitatea ca cei trei doctori să fie suspendaţi. Cazurile celor trei au ajuns pe masa procurorului Emil Moţa, care i-a chemat vineri la audieri. Audiată a fost li Mădălina Roibu, medic ginecolog, dar în calitate de martor. „Nu mă consider vinovată cu nimic. Nu am de ce. Eu am fost chemată în calitate de martor”, a spus aceasta.

Diţescu s-a ascuns în garajul Parchetului

De dimineaţă a ajuns la audieri şi medicul Damian Diţescu. Acesta a stat cel mai mult dintre toţi. Deşi audierile s-au terminat în jurul prânzului şi ceilalţi medicii au plecat imediat, Diţescu nu a vrut să părăsească Parchetul pentru a nu da ochii cu jurnaliştii. Medicul a rămas în instituţie, ascuns în garaj, chiar şi după plecarea procurorilor care au făcut haz de necaz spunând că Diţescu a cerut azil politic. „Nu ştim ce face. Probabil a cerut azil politic. Nu ştiu ce face”, a declarat procurorul de caz Emil Moţa. Medicul a explicat gestul spunând că i s-a făcut rău de la inimă şi s-a aşezat pe un scaun să-şi revină.

Căutat de jandarmi în tot Parchetul

Pantru că jandarmul de serviciu nu a avut consemnat în registru plecarea medicului Diţescu din Parchet şi-a chemat superiorii pentru a-l căuta. Au fost verificate toate birourile şi apoi garajul instituţiei. „Dacă nu a ieşit eu o să-l caut cu jandarmul de serviciu în toată instituţia, în toate birourile, în toalete şi în garaj dacă va fi nevoie şi sigur îl găsesc. De plecat din instituţie nu a plecat, dar trebuie să îl găsim că nu are ce căuta aici pentru că s-a terminat programul. Garajul a fost singurul loc unde nu s-au făcut verificări”.

S-a simţit rău şi a găsit linişte în garaj

Diţescu a fost găsit de jandarmi în garajul Parchetului. Acesta şi-a motivat gestul susţinând că a mers în garaj să se liniştescă pentru să i s-a făcut rău. „Nu m-am ascuns în garaj. Am stat după audieri pe un scaun că nu m-am simţit bine. Am probleme cu inima. Am stat ca să mă liniştesc. Nu m-am ascuns de nimeni pentru că nu am de ce. Audierile s-au terminat ce-i drept de mult dar m-am simtit rău. Nu m-a ascuns nimeni acolo. Eu m-am dus că nu aveam unde să stau, peste tot era închis. De aceea am şi ieşit prin garaj că nu am mai avut pe unde că era toate uşile închise. Eu am probleme cu inima, am şi tratament. Am crezut că nu e necesar să chem salvarea , dar acum o să mă duc la urgenţe”, a spus medicul. 

NEVINOVAT

Cât despre cele două cazuri, Damian Diţescu se consideră nevinovat. „Aştept să se termine ancheta. În primul caz nu am de ce sa mă simt vinovat pentru că nu scrie nicăieri că medicul curant trebuie să meargă să asiste naşterile, iar în cel de-al doilea caz am făcut tot ce am putut. Îmi pare rău însă că nu am reuşit să salvez copilul. Nu s-a mai putut face nimic, deşi am încercat”, a spus acesta.

ÎNCĂ DOI NEVINOVAŢI

Medicul ginecolog Cătălin Tănase susţine că este nevinovat. „Nu am de ce să mă consider vinovat. Am spus ce am avut de spus şi susţin asta în continuare. Sunt nevinovat”. La audieri a ajuns şi medicul chirurg de la Novaci, Dan Radu Popescu. Tot nevinovat. „Nu sunt vinovat, pentru că nu am de ce. Eu mi-a făcut treaba şi nu am greşit cu nimic. Am venit la audieri pentru că este normal din moment ce în acest caz este o anchetă în curs de desfăşurare”, a declarat Popescu.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: