Comitet pentru Situații de Urgență din cauza vremii

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos a convocat sâmbătă Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU), ca urmare a avertizărilor hidrologilor şi meteorologilor privind pericolul de inundaţii din mai multe zone ale ţării.

Circa 300 de angajaţi ai Apelor Române sunt pregătiţi să intervină cu utilaje în zonele potenţial afectate de inundaţii.

Din dotarea formaţiilor de intervenţie rapidă ale ABA Argeş-Vedea, ABA Jiu, ABA Olt, ABA Buzău Ialomiţa şi ABA Banat, sunt gata să acţioneze, în teren, zeci de buldozere, excavatoare, autoplatforme de transport, autovehicule pentru transport materiale, tractoare, motopompe transportabile, basculante şi încărcătoare frontale.

Şedinţa a fost organizată ca urmare a avertizărilor meteorologice de tipul cod galben şi cod portocaliu transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (A.N.M), dar şi a prognozelor hidrologice realizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A).

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos a dispus „intensificarea monitorizării cursurilor de apă şi pregătirea, în teren, a formaţiilor de intervenţie ale Administraţiilor Bazinale de Apă şi ale Sistemelor de Gospodărire a Apelor”.

Vizualizări: 1,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: