Companiile energetice nu vor fi înfiinţate până la 1 iulie

Cele două companii energetice, Electra şi Hidroenergetica, vor fi înfiinţate cu o întârziere de aproape două luni. Declaraţia îi aparţine lui  Mihai David, şeful Hidroenergetica. Motivul: opoziţia sindicatelor din energie.

"Companiile vor fi puse în funcţiune o lună jumătate-două mai târziu, din cauză că sindicatele au depus la Registrul Comerţului o Opoziţie prin care s-au constituit creditori ai companiei Hidroelectrica, pentru o datorie de 250.000 euro către ei", a declarat Mihai David, prezent la Neptun, la Forumul Regional al Energiei FOREN 2010.

Tot la Neputn, David a spus că Hidroenergetica şi-a propus realizarea unor termocentrale cu o capacitate totală de peste 1.200 MW, în diferite locaţii din ţară aparţinând ELCEN. "Unele din ele vor fi în parteneriat public-privat, iar altele vor fi investiţii proprii. Vrem să construim singuri un grup de 400 MW la Bucureşti-Sud, dar şi unul de 100 MW în parteneriat cu o companie turcă, iar la Grozăveşti, tot în Capitală, un grup nou de 70 MW. De asemenea, la Deva vrem să facem un grup de 400 MW pe gaz, iar la Paroşeni unul de 250 MW pe cărbune", a declarat Mihai David, directorul general al Hidroelectrica şi administratorul Hidroenergetica, prezent la Neptun, la Forumul Regional al Energiei FOREN 2010. De asemenea, acesta a precizat că în prezent se desfăşoară un studiu pentru realizarea unui grup nou şi la Constanţa.

ELECTRA

Electra SA ar urma să fie formată din complexurile energetic Turceni, Rovinari şi Craiova, Nuclearelectrica, SH Râmnicu Vâlcea, SH Sibiu, SH Târgu Jiu, sucursale (fără personalitate juridică) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Râmnicu Vâlcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

HIDROENERGETICA

Hidroenergetica va fi alcătuită din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucureşti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroşeni şi Termoserv Paroşeni), sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistriţa, SH Buzău, SH Cluj, SH Curtea de Argeş, SH Haţeg, SH Porţile de Fier, SH Oradea, SH Sebeş şi SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistriţa, Hidroserv Slatina, Hidroserv Porţile de Fier, Hidroserv Curtea de Argeş, Hidroserv Sebeş, Hidroserv Haţeg şi Hidroserv Cluj), parte din Compania Naţională a Huilei după restructurare.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: