Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Companiile miniere, obligate să achite datoriile la primării

Companiile miniere şi energetice sunt datoare la mai multe primării pe raza cărora-şi desfăşoară activitatea. Subiectul a mai fost relatat de Pandurul şi este vorba despre suma de 7 lei pe mp pe care aceste companii trebuie să plătească la primăriile pe raza cărora sunt exploatări. De mai mulţi ani acestea nu au mai achitat, pe motiv că plătesc deja pentru licenţa de la Agenţia Naţională a Resurselor Minerale (ANRM).

Despre această situaţie ştie şi Ion Călinoiu. ”Există o contradicție, o interpretare de lege. În baza legii 50 tot ce se înființează trebuie să fie autorizat pentru funcționare și aveți probleme și aici cu Ciupercenii, cu Mătăsarii și cu Rovinarii pentru neplata unor taxe de excavare a căror autorizație trebuie să o obțineți de la consiliile locale și vă prevalați de faptul că vă este suficient să aveți licența de la ANRM“, le-a spus acesta.

Şeful EMC Motru Vasile Râbu a explicat faptul că a avu discuţii cu viceprimarul  din Ciuperceni pe această temă. „Aveți o datorie să îi dați vreo 460 de mii lei pentru autorizări“, a replicat Ion Călinoiu.

Râbu a promis că va face cum i s-a spus. „Niciodată nu ne-am opus, mai ales la consiliile locale cu care lucrăm împreună să nu le plătim datoriile. Probabil săptămâna viitoare începem să plătim și aceste taxe de excavație“.

 „Taxa aceasta de excavare este o măsură prevăzută de Curtea de Conturi“, adaugă şi primarul Dorin Hanu. La toată această discuţie a luat parte şi prefectul Radu Teodorescu. Acesta a ascultat cu atenţie, că doar are de la cine-nvăţa.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: