Compartiment de primiri urgenţe la Spitalul Orăşenesc Turceni

Spitalul Orăşenesc Turceni va avea la sfârşitul anului Compartiment de Primiri Urgenţe. Primarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă, a declarat că în momentul de faţă la spital funcţionează doar o cameră de gardă şi aceasta va fi transformată într-un compartiment de primiri urgenţe ce va primi finanţare direct de la Ministerul Sănătăţii. Cât priveşte acreditarea spitalului din Turceni, primarul spune că aceasta a fost din nou amânată.

Spitalele orăşeneşti din judeţul Gorj fac tot felul de demersuri pentru a primi acreditările necesare din partea Ministerului Sănătăţii. La Spitalul Orăşenesc Turceni, autorităţile fac tot posibilul să înfiinţeze până la sfârşitul anului un compartiment de primiri urgenţe. „Am primit deja aprobarea de la minister să facem un compartiment de primiri urgenţe. În prezent funcţionăm cu o cameră de gardă, dar pentru a obţine mai uşor acreditarea ne vom extinde cu acest compartiment de primiri urgenţe. Acesta compartiment va fi finanţat direct de Ministerul Sănătăţii, ceea ce va degreva un pic situaţia economică a spitalului”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.

Medici specialişti în urgenţe, angajaţi la Turceni

Pentru a putea face posibilă funcţionarea Compartimentului de Primiri Urgenţe, spitalul orăşenesc Turceni va trebui să angajeze medici specialişti în medicina de urgenţă. Primarul Gâlceavă spune că ar fi nevoie de doi medici. „În ceea ce priveşte dotările, suntem dotaţi, am dat bani spitalului să-şi achiziţioneze un defibrilator modern şi aparate de monitorizare a tensiunii care sunt necesare pe urgenţe. În ceea ce priveşte personalul, la momentul respectiv Ministerul Sănătăţii va permite şi angajarea a doi medici specialişti în urgenţe”, a adăugat Dumitru Gâlceavă.

ACREDITARE

Spitalul Orăşenesc Turceni a amânat acreditarea unităţii până la finalizarea acestui obiectiv, anunţă primarul Gâlceavă. Între timp, Spitalul Orăşenesc Novaci aşteaptă vizita ministerului în vederea acreditării.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: