Proiect: Secție de îngrijiri paleative la Pasarelă

Mai multe secții din cadrul celui mai mare spital din județul Gorj vor fi reduse în curând. Pentru că au pacienți puțini, iar indicatorii sunt slabi, acestea vor fi transformate în compartimente, iar în locul lor vor fi înființate altele. Reprezentanții spitalului speră ca acestea să aibă o mai mare adresabilitate. Unul dintre proiecte este înființarea unei secții de îngrijiri paleative la spitalul de sub Pasarelă.

În primă fază, două secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență vor fi transformate în compartimente simple, a explicat, la Sud FM, Gigel Capotă, managerul unității medicale: “Oftalmologia și ORL le voi face compartimente, ca să putem să ne mai extindem. Voi înființa o secție nouă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, o secție de îngrijiri paleative, care este absolut necesară pentru că voi reduce secția de Boli Infecțioase, unde indicatorii sunt foarte slabi, voi face compartiment și, în cadrul clădirii respective, voi face această secție de îngrijiri paleative, la Pasarelă”.

În plus, vor fi înființate și compartimente noi, unde vor fi aduse specializări noi. „Voi mări cu anumite paturi secția RMFB, voi face un compartiment de Hematologie și Reumatologie în cadrul secției Medicală 2, unde voi mări numărul de paturi pentru aceste două compartimente care sunt absolut necesare. Vedem cum merg, ce dotări îmi trebuie și ulterior urmărim evoluția indicatorilor și modul de implicare a medicilor și, în final, să venim cu lucruri bune pentru pacienți”, a mai explicat Capotă.

Reorganizarea spitalului este impusă ca urmare a controlului dispus de ministrul Sănătății în primăvară, în urma căruia a fost făcut un raport ce nu a fost dat publicității. 

Vizualizări: 1,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: