Complexul Oltenia uită să-şi plătească datoriile către primării

Primarii din zonele miniere sunt foarte supăraţi pentru că nu au mai primit de luni bune banii cuveniţi de la Complexul Energetic Oltenia. Dorin Filip, primarul din Rovinari, spune că primeşte explicaţii de genul „am uitat să virăm banii” sau „nu ne-am dat seama că februarie are 28 de zile”. Primarul din Roşia de Amaradia a uitat când a primit ultima dată bani, iar cel de la Slivileşti spune că s-a obişnuit cu neseriozitatea de la CE Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia este ridicat în slăvi de managerul Laurențiu Ciurel, care nu pierde nicio ocazie să iasă în presă și să se laude cu rezultatele bune, dar și cu profitul entității energetice. Acesta uită să spună și problemele pe care le produce complexul primăriilor care nu primesc cotele de impozit de luni bune.

În această situație disperată a ajuns și Primăria Rovinari, care primește bani de la CEO atunci când angajații complexului „își aduc aminte”. Dacă situația nu se rezolvă, edilul este decis să acționeze. „De vreo câteva luni, de când s-a schimbat conducerea de la CEO, nu mai primesc la timp sumele pe care le datorează primăriei. Nu îmi dau seama ce se întâmplă. O lună primesc, alta nu, când sun mi se dau niște explicații pe care nu știu cum să le interpretez. Ba îmi spun că au uitat, ba că nu știau că luna februarie este mai mică și tot felul de chestii din astea. Până acum nu mai s-a întâmplat. Dacă se întâmplă la fel și în luna martie, sunt decis să fac o sesizare la Ministerul Economiei”, a declarat Dorin Filip, primarul din Rovinari.

Primar obișnuit cu neseriozitatea de la CEO

Faptul că noua entitate energetică este rău-platnică nu mai este o surpriză pentru restul primarilor din Gorj, care s-au obișnuit să primească bani de la CEO doar din când în când. Este cazul primarului din Slivileşti, Sorin Bucurescu. „Eu nu am mai primit bani de la CEO de anul trecut. Nici nu mai știu din ce lună. Nu am ce face, decât să aștept și să sper că îi voi primi într-o bună zi. Eu m-am obișnuit cu acest lucru. Până la urmă tot trebuie să-i vireze. Nu ne înțelege nimeni pe noi cei din zonele miniere. Ai de la finanțe ne dau bani mai puțin, Consiliul Județean la fel că zic că luăm bani de la CEO, dar noi luăm speranțe”.

Primarul din Roșia caută explicații

Primarul din Roșia de Amaradia nici nu-și mai amintește când a primit ultima dată bani de la CEO, dar caută explicații pentru această situație. „Nu știu când am primit bani de la CEO ultima dată, dar îi așteptăm. Poate au avut și eu probleme ca toți la început de an până când au făcut bugetul”.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: