Comuna Bâlteni ar mai avea nevoie de un microbuz școlar

Autoritățile locale din Comuna Bâlteni ar mai avea nevoie de un microbuz școlar și speră să-l primească în această toamnă. În acest moment, la Bâlteni sunt două mijloace de transport pentru elevi, însă acestea fac cu greu față numărului mare de copii. Pentru ca lucrurile să meargă bine, un al treilea microbuz ar rezolva problemele în ceea ce privește transportul elevilor. Și cadrele didactice din Bâlteni au transportul decontat de autoritățile locale.

Autoritățile din comuna Bâlteni vor să se asigure că în timpul iernii nu se vor înregistra probleme în rețeaua școlară din localitate. Toate unitățile de învățământ au fost încălzite cu gaze, numai pentru o singură școală s-a achiziționat material combustibil solid. Ar mai fi o singură problemă de rezolvat. În comuna Bâlteni mai este nevoie de un microbuz școlar pentru că cele două care funcționează în acest moment în localitate fac cu greu față numărului mare de elevi. „Așteptăm ca Ministerul Educației să facă achiziția de microbuze și să vedem câte vor fi repartizate județului Gorj, pentru că ne-ar mai trebui și nouă un mijloc de transport pentru elevi. Noi avem 2 microbuze în comună, însă sunt foarte mulți elevi care trebuie să ajungă la școală și microbuzele trebuie să facă mai multe drumuri. Dacă va fi o iarnă grea, cu zăpezi așa cum se anunță, o să avem ceva probleme pe raza localității. De aceea spun că încă un microbuz ar rezolva problema transportului la elevi”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul Comunei Bâlteni.

Primăria decontează naveta cadrelor didactice

Autoritățile locale din Bâlteni au decis să deconteze și naveta cadrelor didactice care vin să predea în școlile de pe raza localității. În această perioadă s-au alocat de la bugetul local aproximativ 1,7 miliarde de lei vechi pentru aceste decontări. „Vreau să vă spun că naveta cadrelor didactice nu a mai fost decontată din anul 2011. Noi au dat acum peste un miliard și jumătate pentru aceste decontări ale cadrelor didactice care vin de la Târgu-Jiu cu un microbuz închiriat. Acum așteptăm și documentele dascălilor care fac naveta cu alte mijloace de transport”, a mai precizat Gheorghe Păsărin.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: