Comuna Bărbăteşti, în şantier

Comuna Bărbăteşti s-a transformat într-un şantier în lucru. Autorităţile locale au demarat lucrări de infrastructură în mai toate zonele. Dacă în unele sate se asfaltează drumurile, în altele se lucrează la introducerea reţelei de canalizare. Majoritatea investiţiilor sunt realizate cu bani de bugetul local, cu excepţia drumului din satul Socu, care se asfaltează cu fonduri guvernamentale.
Primăria Bărbăteşti a deschis mai multe şantiere de asfaltări. Odată cu asfaltarea drumurilor se reabilitează punţi, se decolmatează canale şi se refac podurile şi podeţele, pentru a facilita accesul oamenilor la gospodării.
În acelaşi timp, se lucrează la introducerea reţelei de canalizare, în satul Bărbăteşti şi Musculeşti. „Până în momentul de faţă, s-a asfaltat circa jumătate din drumul de la Socu, s-a asfaltat drumul din Satul Nou, se lucrează la reabilitarea străzilor: Stupina, Valea Caselor, Chirea, Tufeni şi drumul vicinal de la Socu. De asemenea, se lucrează şi pe strada Valea Murii din Bărbăteşti, s-a asfaltat drumul, iar acum se refac podeţele laterale, intrările la proprietăţi. Sunt investiţii realizate din bugetul local, cu excepţia drumului Socu care se reabilitează pe fonduri guvernamentale”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti.
Administraţia locală va primi aproximativ 300.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării şi pentru rezolvarea problemelor din satul Socu, acolo unde cimitirul se surupă de fiecare dată când sunt precipitaţii abundente. „Am fost prinşi cu 300.000 de lei, bani din Fondul Solidarităţii, de la Ministerul Dezvoltării. Fondurile vor fi folosite fie pentru decolmatarea Gilortului, fie pentru ridicarea unui zid de protecţie. În perioada următoare, vom aduce nişte proiectanţi pentru a vedea exact ce trebuie făcut în satul Socu, acolo unde este ameninţat cimitirul”, a mai precizat Adrian Mangu.

Vizualizări: 539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: