Comună deszăpezită cu utilaje noi

Autorităţile locale din Dăneşti nu vor să mai dea bani la firme pentru deszăpezirea drumurilor săteşti şi comunale. Cu bani de la bugetul local au fost achiziţionate mai multe utilaje care vor interveni în această iarnă în localitate. Primăria a avut până acum un singur utilaj care nu putea să acopere toată comuna.

Primăria Dăneşti şi-a extins anul acesta parcul auto cu mai multe utilaje care vor fi folosite la deszăpezire. De la bugetul local s-a alocat suma de 130.000 de lei pentru achiziţia acestora.

În felul acesta, se vor face economii la buget. "Noi luăm mereu lucruri noi. E mai bine aşa. Am luat un tractor cu sărăriţă, cu lamă pentru deszăpezire, un cap frontal, un sistem de încărcare plus o remorcă. Noi mai avem la primărie un buldo-multifuncţional cu lamă pe care îl foloseam la dezăpezire, dar nu făcea faţă. Avem 11 sate şi două cătune şi ne descurcam foarte greu. Decât să dăm 40.000 sau 50.000 de lei la o firmă în fiecare iarnă, mai bine am luat utilajele noastre", a precizat Emilian Rusu, primarul comunei gorjene Dăneşti.

Autorităţile locale au mai achiziţionat tot cu bani de la bugetul local şi o autoutilitară cu basculantă pe 3 poziţii în valoare de 26.000 de euro.

Vizualizări: 1,798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: