Parcarea de la stadion, taxată cu 2 lei/oră

Primăria Târgu Jiu va introduce taxă pentru parcarea de la stadion la începutul anului viitor. Deocamdată parcarea este deschisă gratuit pentru toţi cei care vor să parcheze în centrul oraşului, intrarea fiind permisă de la ora 7 dimineaţa până la ora 19:00, ora 21:00 fiind ora de închidere a parcării.

Primarul Marcel Romanescu a anunţat că de la începutul anului viitor parcarea subterană de la stadion va fi cu taxă. Deocamdată toţi cei care doresc pot parca gratuit în parcarea de la stadion între orele 7-21, dar de la începutul lui 2020 situaţia se va schimba. „La fel cum au procedat autorităţile locale din alte oraşe din ţară, atunci când au avut în patrimoniu un astfel de stadion, la fel vom proceda şi noi. Pentru a putea folosi parcarea aceea la capacitate maximă, trebuie mai întâi să facem în aşa fel încât oamenii să poată să intre şi să vadă exact cum se poate folosi acea parcare subterană. Nu am avut în centrul oraşului o asemenea parcare. Exceptând parcarea de la mall, nu avem pe raza municipiului Târgu Jiu o parcare subterană așa cum este cea de la stadion. Pe perioada aceasta, toți cei care doresc să parcheze acolo, în limita locurilor disponibile, a celor 150 de locuri, pot parca acum gratuit acolo pentru că Direcţia de Patrimoniu gestionează această situaţie. Sper ca de la 1 ianuarie să se poată da drumul la sistemul de taxare de la Stadionul Municipal. Taxa va fi de doi lei pe oră, pentru toţi cetăţenii care folosesc această parcare“, a spus primarul.

Parcarea subterană din subsolul arenei sportive poate găzdui autoturisme pe 150 de locuri, fiind deschisă doar ziua. De la ora 19:00 maşinile nu mai pot intra în parcare, dar pot ieşi până la ora 21:00, peste noapte parcarea fiind închisă.

Vizualizări: 1,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: