Comuna din Gorj cu un singur kilometru de drum asfaltat

Deşi pare greu de crezut, există în Gorj o comună care are un singur kilometru de drum asfaltat. Vorbim de comuna Samarineşti, acolo unde autorităţile locale au decis să lase modernizarea drumurilor săteşti şi comunale după ce termină lucrările la sistemul de canalizare şi alimentare cu apă. Decizia a părut una inspirată, numai că acum nu reuşesc să mai facă rost de bani şi pentru drumuri.

Autorităţile locale din Samarineşti ar avea nevoie de aproximativ 24.000.000 de lei pentru asfaltarea celor 14 kilometri de drumuri săteşti şi comunale.

Deşi proiectul pentru această investiţie a fost declarat eligibil prin Fondul Suveran pentru Dezvoltare, şanse sunt minime să primească finanţare. "Suntem într-o situaţie disperată. Noi suntem cam pe final cu lucrările la sistemul de canalizare şi speram să ne apucăm de drumuri. Ar fi normal să primim şi finanţare dacă proiectul a fost declarat eligibil, numai că şansele sunt minime din ce am înţeles noi. Oamenii sunt disperaţi şi pe bună dreptate şi nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla dacă nu facem rost de bani. Este dezastru", a precizat Marian Ardeiu, consilierul primarului din Samarineşti.

Autorităţile locale susţin că drumurile sunt distruse. Nu au fost reabilitate niciodată, iar acum au fost trasformate în şantier. "Drumurile săteşti şi comunale au o lăţime de 4 metri, din care 1 metru a fost distrus pentru lucrările de canalizare şi alimentare cu apă. Noi le-am mai pietruit aşa, cât să fie practicabile, sperând că anul acesta le asfaltăm, aşa cum am preconizat. Le-am făcut circulabile. E grabă să rezolvăm problema aceasta şi să găsim de urgenţă o sursă de finanţare", a mai spus Marian Ardeiu.

Singurul kilometru de drum comunal a fost asfaltat acum 10 ani. Doar drumul judeţean care tranzitează comună a fost asfaltat.

Vizualizări: 7,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: