Comuna în care toate robinetele au îngheţat. Pompierii vor duce apă!

Cele aproximativ 800 de gospodării din Muşeteşti au rămas fără apă la robinete, după ce conductele care alimentau comuna au îngheţat şi s-au spart. Primarul Cosmin Băban împreună cu vreo 20 de localnici au urcat în munte, cu butelii şi cauciucuri pentru a încerca să dezgheţe conductele, însă problema nu va putea fi rezolvată atât timp cât temperaturile se menţin scăzute. Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, pompierii sunt pregătiţi să ducă apă cu cisterna la Muşeteşti. Şi jumătate din staţiunea Rânca a rămas fără apă.

Localnicii din Muşeteşti nu au apă la robinete de marţi dimineaţa. Autorităţile locale au încercat să rezolve problema, dar fără rezultat. „De pe data de 10 ianuarie am rămas fără apă, avem două captări de apă în munte, amândouă au îngheţat. Nu ne-am aşteptat să ne îngheţe conducta de la Larga, s-au înregistrat temperaturi de minus 26 de grade, iar conducta s-a spart în trei locuri. Am fost în munte cu 20 de oameni, cu 15 butelii, am dat foc la cauciucuri, dar în zadar”, a declarat Cosmin Băban, primarul comunei Muşeteşti.

Autorităţile locale se aşteaptă ca, în zilele următoare, să aibă nevoie de ajutorul pompierilor pentru ca oamenii să nu aibă de suferit. „Avem în jur de 30-40 de fântâni în comună, ţinem legătura permanentă cu oamenii, iar pe măsură ce rămânem fără apă vom apela la jandarmi şi la ISU. Am vorbit să ne aducă măcar o cisternă cu apă pentru a alimenta măcar fântânile ce vor rămâne fără apă. Deocamdată nu e nevoie să vină cei de la ISU, în momentul de faţă beneficiarii ajutorului social aprovizionează şcolile cu apă”, a precizat Cosmin Băban.

Edilul local spune că problema cu apa nu se va putea rezolva până ce vremea nu se va încălzi. „Am achiziţionat nişte mufe pentru a lipi conducta, unde a fost spartă. După prognozele meteo vremea se va încălzi abia duminică, până atunci nu putem face nimic”, a declarat primarul de la Muşeteşti.

Prefectul Gheorghe Paraschivu susţine că pompierii sunt pregătiţi să ducă apă cu cisterna. „La Muşeteşti a îngheţat conducta de apă, domnul primar a luat legătura cu noi şi cu ISU, problema a fost raportată pe situaţii de urgenţă. Am înţeles că sunt fântâni în comună, iar dacă fântânile vor rămâne fără apă, vor acţiona şi cei de la ISU, le vor duce apă oamenilor cu cisternele”, a declarat Paraschivu. 

FĂRĂ SOLUŢII

Dacă pentru Muşeteşti se găsesc soluţii, la Rânca problema nu poate fi rezolvată. Partea din staţiune care ţine de oraşul Novaci este în continuare fără apă. „La Rânca problema cu apa este una deosebită. Soluţia de viitor este ca întreaga reţea de apă şi canalizare să fie operată de un operator specializat”, a declarat prefectul Gheorghe Paraschivu.  

Vizualizări: 744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: