Comuna Polovragi, înfrăţită cu două sate din Moldova. Declaraţie de unire!

Comuna gorjeană Polovragi s-a înfrăţit recent cu două localităţi din Republica Moldova. În acest sens, Consiliul Local Polovragi a semnat o declaraţie de unire, la fel cum au făcut şi omologii moldoveni. Este vorba de satul Pituşca din Raionul Călăraşi şi satul Tătărăşti din Raionul Străşeni.

„Am fost convocaţi la Parlamentul României în urmă cu 6 luni. După ce am prezentat localitatea, aşa cum mă pricep eu să o fac, pentru că sunt fiul Polovragiului şi îmi place să mă laud cu asta, ne-au întins mâna mai multe localităţi din Republica Moldova şi am semnat un protocol iniţial, după care am venit în şedinţă de Consiliu Local cu propunerile, după ce iniţial luasem aviz de la Ministerul Afacerilor Externe, tocmai pentru a putea să ducem la bun sfârşit această înfrăţire”, a declarat primarul Gheorghe Epure.

Primarul din Polovragi are de gând să le facă o vizită fraţilor de peste Prut, împreună cu aleşi locali şi funcţionari publici, dar şi să-i invite în Gorj, în data de 20 iulie, atunci când în localitate se va desfăşura nedeea de Sfântul Ilie, pentru a le prezenta obiceiurile şi tradiţiile comunei.  

Polovragiul mai este înfrăţit cu o localitate din regiunea Calabria din Italia. De altfel, membrii ansamblului folcloric „Cheile Olteţului” au şi fost în două deplasări în localitatea din peninsulă.  

Vizualizări: 301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: