Grădiniţă din Polovragi, modernizată cu bani europeni

Grădiniţa cu program prelungit din comuna gorjeană Polovragi a intrat în reabilitare. Investiţia va fi realizată din fonduri europene atrase prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Lucrările costă peste o jumătate de milion de euro. Primăria Polovragi a obţinut finanţare prin acelaşi program şi pentru realizarea altor investiţii importante pentru comunitatea locală.

Preşcolarii din comuna Polovragi vor studia în mai bune condiţii chiar începând din anul şcolar 2018-2019, spun autorităţile locale. „Avem în plină desfăşurare lucrările la grădiniţa cu program prelungit din centrul comunei Polovragi. Se lucrează la curăţirea tencuielilor de pe pereţi şi la pardoseli, după care se va înlocui învelitoarea şi se vor face toate lucrările necesare, inclusiv recompartimentarea interioară. Se va realiza şi o parcare în vecinătatea grădiniţei”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.  

Pe durata lucrărilor, preşcolarii au fost transferaţi în două săli de la Căminul Cultural. Autorităţile locale trag speranţe că până în toamnă lucrările vor fi finalizate.  

Tot cu fonduri obţinute prin PNDR, Primăria Polovragi va realiza şi investiţii privind introducerea reţelelor de apă şi canal în anumite zone ale comunei. „Suntem la stadiul de proiect tehnic la apă şi canal. Apă în Cătunul Rudari şi canalizare în sudul Polovragiului şi în satul Racoviţa. Valoarea totală a proiectului este de 2,2 milioane de euro. Este unul dintre proiectele de anvergură şi care cu siguranţă va trebui să solicite alte fonduri pentru extinderi marginale. Urmează ca după recepţia proiectului tehnic să procedăm la licitaţia de lucrări şi sperăm ca până în toamnă să demarăm investiţia”, a mai precizat primarul comunei Polovragi.

Conform proiectului, lucrările ar trebui să fie gata în 3 ani, dar autorităţile speră să se încheie mult mai repede. Primăria Polovragi a obţinut finanţare tot prin PNDR, de 1,2 milioane de euro, pentru modernizarea a circa 8 km de drumuri.

Vizualizări: 1,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: