Dud stufos doborât de vânt. Maşini în pericol!

Un dud a căzut marţi dimineaţă pe strada Agriculturii, din municipiul Târgu Jiu, cel mai probabil din cauza furtunii care s-a abătut luni noapte peste oraş. În zona în care s-a prăbuşit copacul erau parcate o mulţime de maşini. Din fericire, niciun autoturism nu a fost avariat, deoarece pomul a rămas proptit de gardul viu. Angajaţii Edilitara Public, de la sectorul Zone Verzi, au intervenit imediat şi au degajat strada.

De altfel, Primăria Târgu Jiu are în desfăşurare o acţiune de tăiere şi toaletare a arborilor în mai multe cartiere din Târgu Jiu. Astfel de activităţi au avut loc săptămâna trecută în zona Școlii Gimnaziale nr.12, Liceul Teologic, Liceul „Ion Mincu”, strada Teilor, Griviţei, Theodor Aman. În unele situaţii, din arbori a mai ămas doar trunchiul.

Reprezentanţii Edilitara Public SA, societatea Consiliului Local Târgu Jiu, spun că acţiunea este efectuată de o firmă din Ploieşti, contractată de primărie în acest sens. „Este o acţiune iniţiată de primărie, coordonată de domnul inginer Moldovan. Are mai multe sesizări din cartiere, de la mai mulţi administratori. A luat aprobare de Agenţia de Mediu şi de la Silvic, i-a marcat, unii să fie toaletaţi, iar alţii tăiaţi, care prezentau un risc. S-a ţinut o licitaţie şi firma care a fost anul trecut în Parcul Central se ocupă de acţiune. E o echipă de specialişti. Băieţii lucrează la înălţime. Într-adevăr, am impresia că au făcut şi exces de zel în anumite zone, că i-a toaletat cam mult. Se fac acum aceste acţiuni pentru că a durat până s-a aprobat bugetul. Pentru că prezentau risc, au zis să nu mai aşteptăm prea mult”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public SA.

Masa lemnoasă recuperată din aceste tăieri sau toaletări este depozitată în zona CET şi este ulterior distribuită de Primăria Târgu Jiu către familiile care solicită combustibil lemnos pentru încălzirea locuinţei.

foto facebook

Vizualizări: 661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: