Comuna Scoarţa, decorată cu corcoduși „ornamentali”

Dacă primarii din localitățile care se vor a fi în pas cu cele din comunitatea europeană încearcă să înfrumusețeze comunele cu arbuști ornamentali, primarul din Scoarța face notă discordantă. Edilul a decis să-și înfrumusețeze localitatea cu corcoduși din pepiniera proprie. Aurelian Cotârlău a plantat în comună câteva mii de corcoduși „pe post de pomi ornamentali”, pentru că și-a închis pepiniera și nu avea ce să mai facă cu pomii.

Pare greu de crezut, dar primarul din comuna Scoarța a sponsorizat comunitatea cu câteva mii de corcoduși, pe care i-a plantat în localitate de o parte și de alta a drumul european, pentru a ține loc de „pomi ornamentali”. Această idee i-a venit primarului după ce a constat că afacerea cu pomi nu-i merge așa cum trebuie și s-a văzut nevoit să-și închidă pepiniera proprie pe care o avea în comună.

Ca să folosească în vreun fel pomii, a decis să-i planteze cu cetățenii care primesc ajutor social pe raza comunei. Corcodușii „ornamentali” au ajuns și în curțile cetățenilor, tot din bunăvoința primarului. „Am vrut să demonstrez că sunt un bun gospodar, pentru că mie îmi place să mă ocup de agricultură. Am avut în pepinieră corcoduși și i-am plantat de o parte și de alta a drumului, ca să înfrumusețez comuna, că nu prea erau pomi. Cred că am plantat cu cei de la 416 vreo 2.000 sau 3.000 de corcoduși. Am dat cred că tot atâția și la cetățenii din comună, care mi-au cerut. I-am dat eu așa de la mine. Vă dați seama că nu puteam să vând pomii la primărie”, a declarat Aurelian Cotârlău.

Localnicii se declară mulţumiţi, şi cu gândul la ţuica pe care o vor face peste doi-trei ani din corcoduşe.

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: