Ce liceu oferă transport şi cazare gratuit elevilor

Absolvenţii claselor a VIII-a care vor decide să urmeze studiile liceale în cadrul Liceului Tehnologic din Ţicleni vor beneficia de transport şi cazare cu titlu gratuit. Microbuzul şcolii preia elevii pe patru rute, iar pentru cei care au nevoie de cazare sunt disponibile circa 40 de locuri în căminul unităţii, care va fi modernizat până la începerea noului an şcolar.

microbuzul_scoliiElevii cursanţi ai Liceului Tehnologic din Ţicleni care fac naveta din alte localităţi nu vor trebui să scoată bani din buzunar pentru a merge la şcoală. Transportul cu microbuzul este gratuit pentru toţi elevii acestui liceu. În anul şcolar 2013-2014 vor fi preluaţi de pe patru rute. “Un avantaj pe care îl avem prin colaborarea cu firma Petrofac este că dânşii asigură transportul elevilor noştri din localităţile limitrofe. Elevii beneficiază de transport gratuit de la domiciliu către şcoală şi de la şcoală către domiciliu, pe patru rute. Deocamdată vin de la Târgu Jiu şi de la Târgu Cărbuneşti urmând ca din toamnă să poată beneficia de transport gratuit şi de la Ceplea, Piscuri şi Peşteana, precum şi pe Valea Gilortului, începând din comuna Turburea”, a declarat Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Ţicleni.

Cazare gratuită

Totodată, elevii care studiază la acest liceu şi provin din alte localităţi beneficiază de cazare gratuită. Un nivel al fostului cămin va fi reabilitat în această perioadă pentru ca la începutul anului şcolar să găzduiască zeci de elevi, la un nivel de confort ridicat. “În vacanţa şcolară vor fi amenajate 40 de locuri de cazare în fostele cămine ale şcolii, sub formă de locuinţe sociale, cu titlu gratuit. Căminul va fi reabilitat din punct de vedere termic. În primă fază amenajăm un palier întreg, este vorba de parterul căminului, 10 camere vor fi funcţionale cu siguranţă în cele mai bune condiţii până la începutul anului şcolar. Vor beneficia de încălzire centrală, mobilier cu paturi din lemn şi saltele relaxa. Inclusiv utilităţile sunt suportate de către noi”, a precizat directorul Mihai Istrate.

OFERTA EDUCAŢIONALĂ

În anul şcolar 2013-2014 în cadrul Liceului Tehnologic din Ţicleni sunt disponibile patru clase de a IX-a: o clasă de matematică-informatică intensiv, o clasă-operator tehnică de calcul, o clasă-tehnician în instalaţii electrice, o clasă mecanic pentru întreţinere şi reparaţii. În plus, vor exista şi trei clase pentru cei care doresc să urmeze şcoala de maiştri.

Vizualizări: 268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: