Comunicat DIICOT- Cât câştigau din proxenetism! Un poliţist implicat!

La data  de 01.09.2015, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj, poliţiştii din cadrul  B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Gorj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Gorj şi D.I.P.I, au organizat şi executat o acţiune de prindere în flagrant pe raza municipiului Petroşani care a vizat destructurarea membrilor unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea  infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

Cu această ocazie a fost oprit în trafic un  autoturism în care au fost identificate un număr de 4 persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani de pe raza judeţului Gorj, care intenţionau să ajungă în Anglia.

Au fost efectuate simultan 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Gorj la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat, dintre care o percheziţie a fost efectuată la locuinţa unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Gorj - Poliţia Municipiului Târgu Jiu, fiind puse în executare patru mandate de aducere emise de către procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj.

Din cercetările întreprinse s-a stabilit faptul că în perioada 2010-2015 membrii grupului infracţional organizat au racolat, transportat şi exploatat sexual în Austria, Italia, Germania şi Anglia mai multe tinere dintre care şi persoane minore.

Totodată, membrii grupului infracţional organizat au obligat 13 tinere majore şi patru minore să se prostitueze în ţară şi în afara ţării şi a rezultat faptul că membrii grupului infracţional organizat au obţinut ca urmare a activităţilor infracţionale desfăşurate, venituri ilicite de aproximativ 150.000 euro, sumele de bani fiind utilizate pentru achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile.           

Faţă de membrii grupării se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare a banilor.  

Cu ocazia flagrantului şi percheziţiilor domiciliare au fost ridicate în vederea confiscării un autoturism, 250 de lire sterline, 540 de euro, 25.500 de forinţi, 1.000 de lei, bijuterii, nouă telefoane mobile, 14 cartele SIM, o unitate Centrală, două laptop-uri, un pistol cu gaze, cinci cartuşe aferente, deţinut fără autorizaţie de unul dintre tineri în vârstă de 27 de ani.

Persoanele suspecte au fost audiate la D.I.I.C.O.T.- B.T. Gorj, dintre care pentru 2 au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 ore, fiind introduse în arestul I.P.J. Gorj, urmând ca în cursul zilei de azi, persoanele reţinute să fie prezentate Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

 

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: