Comunitarii lui Tudor, obligaţi să efectueze cursuri militare

Poliţia Comunitară îşi va schimba denumirea după data de 1 ianuarie. Pe parcursul unui an, poliţiştii locali din Târgu Jiu vor fi instruiţi de către specialişti ai Poliţiei Naţionale. Ei vor avea atribuţii în plus faţă de actualii poliţişti comunitari, putând da amenzi sau face propuneri pentru penalizări de puncte în cazul şoferilor certaţi cu disciplina. Poliţiştii locali vor fi obligaţi să urmeze şcoli de poliţie sau alte cursuri militare.

Poliţia Comunitară Târgu Jiu a devenit Poliţie Locală în urma unei hotărâri de Consiliu Local. După data de 1 ianuarie 2011 organigrama, baza de date şi documentele Poliţiei Comunitare îşi vor schimba denumirile. De asemenea, poliţiştii locali din Târgu Jiu vor purta aceeaşi uniformă ca şi colegii lor din întreaga ţară. “În termen de 90 de zile de la data de 1 ianuarie se va efectua transferul de proprietate de la Poliţia Comunitară la Poliţia Locală. Practic se vor schimba denumirile tuturor documentelor, iar poliţiştii din Târgu Jiu vor purta aceeaşi uniformă ca ceilalţi din ţară. La nivel naţional sunt în discuţii mai multe variante referitoare la uniforma poliţiştilor locali”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.

Dau amenzi şi ia puncte şoferilor

Poliţiştii locali vor avea mai multe atribuţiuni decât în prezent atât pe linie de circulaţie cât şi pe evidenţă a persoanei. “Poliţiştii locali vor putea opri autoturismele care intră pe străzile cu accesul interzis sau în zonele rezidenţiale. În maxim 1 an de zile se va perfecta baza de date şi vor putea transmite propuneri pentru penalizări de puncte în cazul şoferilor indisciplinaţi. De asemenea, vor fi extinse şi atribuţiunile pe linia evidenţei populaţiei. Vor fi identificate şi căutate la domiciliu persoanele care au actele de identitate expirate”, a declarat Ion Tudor. Poliţiştii locali vor continua să desfăşoare activitate de control. La nivelul Poliţiei Comunitare funcţionează deja un Birou pentru control comercial şi un Birou pentru mediu şi disciplina în construcţii.

Instruiţi de specialişti ai Poliţiei Naţionale

Pe parcursul anului 2011, angajaţii Poliţiei Comunitare vor fi detaşaţi la Târgu Jiu specialişti ai Poliţiei Naţionale în vederea instruirii poliţiştilor locali. De asemenea, poliţiştii locali vor fi nevoiţi să urmeze şcoli de poliţiei sau să efectueze cursuri militare. “Poliţiştii comunitari au făcut deja pregătiri cu poliţiştii rutieri, însă vor trebui să urmeze şcoli de poliţie cum este cea de la Sadu sau cea din Olt. În termen de un an vor fi detaşaţi la Târgu Jiu şi specialişti din cadrul Poliţiei Naţionale în vederea instruirii poliţiştilor locali”, a mai precizat şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: