Concedieri ilegale în CE Oltenia. Angajaţii câştigă în instanţă!

Mai mulţi angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia au acţionat compania în instanţă deoarece au fost daţi afară abuziv. Pe rolul instanţelor din Gorj apar în fiecare săptămână noi procese în care CEO este pârât.

Patru procese au fost înregistrate într-o săptămână pe rolul instanţelor de judecată, motivul fiind concedierea de la CE Oltenia. Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că în societate nu se fac concedieri. Încă de acum doi ani, CE Oltenia a început un amplu proces de restructurare şi reorganizare, fără o consultare cu sindicatele. Iniţial au fost afectaţi dosar angajaţii TESA, care au avut parte de reduceri salariale şi transferuri pe alte posturi. Apoi a venit rândul muncitorilor care au fost trecuţi pe diverse liste, la pază sau mentenanţă

Zeci de procese

Sunt şi foarte mulţi salariaţi care au câştigat în primă instanţă şi trebuie reangajaţi. Este cazul lui Virgil Marcu. Acesta a contestat decizia de concediere din martie 2013 şi a avut câştig de cauză. „Obligă pârâta la reintegrarea reclamantului pe postul deţinut anterior concedierii, acela de electrician la Unitatea Minieră de Carieră Tismana din cadrul Sucursalei Divizia Minieră Târgu-Jiu a Societăţii Complexul Energetic Oltenia“, se arată pe siteul instanţei. Compania a trebuit să dea şi despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii si până la data reintegrării. Sentinţa a fost dată în 4 septembrie, este executorie, dar nu definitivă.

Şi un jurist a câştigat repunerea pe funcţie. „Anulează decizia de desfacere a contractului individual de muncă (...) Repune părţile în situaţia anterioară emiterii deciziei şi dispune reintegrarea reclamantului Păsărelu Octavian Florin în funcţia deţinută anterior respectiv consilier juridic“, este o altă soluţie favorabilă unui angajat al companiei. Dar acestea nu sunt singurele cazuri de salariaţi daţi afară. La o simplă căutare pe site-ul instanţei se poate constata că doar într-o săptămână au fost înregistrate patru procese, obiectul dosarelor fiind „contestaţie decizie modificare unilaterală contract de muncă“.

JUDECATĂ

Spre exemplu, în ultimele săptămâni au intentat procese şi încă nu au primit termen Dumitrică D. Daniel, Păpulete Nicuşor, Tudosie Sorin, Marina Nicolae, Octavian Constantin Zavate, Mario Barbu, Constantin Olaru, Ion Buşoi, Buşoi Alexandru Alin şi Mihaela Lupu. Toţi sunt angajaţi ai companiei. 

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: