SPP l-a ţinut departe pe Mitrescu de premierul Ponta

Sindicalistul Constantin Mitrescu susţine că a fost victima unei diversiuni pusă la cale de echipa lui Victor Ponta, pentru a evita o întâlnire cu el. Mitrescu anunţase că are de gând să-l abordeze pe Ponta pentru a-i spune nemulţumirile salariaţilor. El a fost abordat de persoane care s-au recomandat a fi din staff-ul lui Ponta, care i-au propus o întâlnire cu premierul. Mitrescu a fost condus într-un birou de la etajul 3 în care urma să aibă loc întâlnirea. Totul a fost doar o păcăleală, pentru ca sindicalistul să fie ţinut departe de premier în cele câteva zeci de minute cât a durat vizita de la termocentrala Rovinari.

Preşedintele Sindicatului „Energia” Rovinari, Constantin Mitrescu, nu a reuşit să stea vineri de vorbă cu premierul Victor Ponta, pentru a-i spune nemulţumirile oamenilor care lucrează în Complexul Energetic Oltenia. Ponta a stat câteva zeci de minute la termocentrala Rovinari. Puţin înainte de a ajunge premierul, mai multe persoane, dintre care una s-a recomandat a fi colonel SPP şi şef al gărzii lui Ponta, iar alta ca fiind şef al Poliţiei Capitalei, au mers în birou la Mitrescu, pentru a-i spune că primul ministru doreşte să aibă o discuţie cu el. „M-au dus la etajul al treilea, să-mi arate biroul unde să mă întâlnesc cu primul ministru, eu având biroul la etajul 2. În timpul ăsta, Ponta a fost să vadă centrul de comandă, iar la un moment dat l-am zărit jos, la declaraţii cu ziariştii. Am vrut să merg să îi spun ce aveam de transmis din partea oamenilor, dar cei de la SPP s-au pus în faţa mea. În scurt timp, Ponta a urcat în maşină, sepepiştii s-au dat la o parte, dar nu l-am mai găsit decât pe Ciurel în curte. A fost o diversiune”, a povestit liderul sindical. El crede că Ponta nu are curajul sau nu este lăsat să asculte oamenii care sunt nemulţumiţi de faptul că societatea CE Oltenia a fost adusă pe marginea prăpastiei de managerul privat Laurenţiu Ciurel, fost vicepreşedinte PSD Gorj, urmărit penal pentru fapte de corupţie.

Ce voia să-i spună lui Ponta

Liderii din Rovinari au scris pe o hârtie câteva lucruri pe care voiau să i le spună premierului Victor Ponta. Pentru că Ponta a declarat de multe ori că în 2012 a salvat CE Oltenia, liderii au vrut să demonstreze că aceasta este o minciună. Ei au postat pe paginile de socializare nemulţumirile pe care nu au mai apucat să le spună. „Domnule Victor Ponta, ştiaţi că în anul 2012 profitul CEO a fost de 1700 mld. lei vechi, că în 2013 pierderea din exploatare a CEO a fost de 280 mld. lei vechi, în 2014 CEO a încheiat primul semestrul pe pierdere?“, ar fi vrut aceştia să-l întrebe. Ei mai afirmă că au scăzut cheltuielile cu munca vie în 2013 faţă de 2012 cu 22,8%, iar venitul mediu brut/salariat CEO a scăzut de la 4600 RON/luna in 2012 la 3800 RON/luna in 2013. Sindicaliştii mai  spun că cei din conducerea CEO încalcă sistematic CCM si legislaţia muncii, că au redus abuziv salariile anumitor categorii de personal, au schimbat abuziv locul si felul muncii anumitor categorii de personal şi că se amestecă în activitatea sindicală.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: