Concedieri masive la firma Consiliului Judeţean. Câţi oameni pleacă!

Dezastru la Întreprinderea de Drumuri și Poduri (IDP) Gorj. Jumătate din salariaţii societăţii vor fi concediaţi din luna februarie a acestui an. Înființată de Consiliul Judeţean Gorj, IDP se descurca greu de mai mulți ani, însă pierderea contractului cadru de întreţinere a drumurilor judeţene i-a pus capac. Societatea a notificat deja Agenţia de Şomaj Gorj în privinţa disponibilizărilor.

Societatea al cărei acţionar majoritar este Consiliul Județean Gorj, Întreprinderea de Drumuri și Poduri SA, a ajuns la fundul sacului. Fără contracte şi fără lucrări, societatea va disponibiliza 149 de salariaţi începând cu 20 februarie. Anunţul a fost făcut de către conducerea Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. ”Am primit chiar săptămâna trecută o notificare de la Întreprinderea Judeţeană de Drumuri și Poduri Gorj. Ei au un proiect de concediere colectivă. Astfel, din numărul total existent înainte de concediere de 300 de persoane, vor pleca 149 începând cu data de 20 februarie 2017. Este vorba de jumătate din angajați. Dacă apar modificări au termen să ne anunţe în zece zile de la notificare”, a spus Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.
Potrivit instituţiei, vor pleca acasă în primul rând muncitorii și mai puțin salariații TESA. ”Este vorba de muncitori, o structură de meserii. Societatea a motivat concedierea colectivă prin lipsa contractelor, lipsa lucrărilor de deszăpezire, de reparaţii drumuri şi poduri. Fiind și perioada de iarnă, știm cu toții că aceste lucrări nu pot fi efectuate, dar dacă își vor recăpăta aceste contracte vor putea să revină asupra concedierii”, a mai spus Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.

Au pierdut un contract de 35 de milioane de euro
IDP Gorj a fost cea care până în 2016 s-a ocupat de întreţinerea şi reparaţia drumurilor judeţene. Spre finalul anului, întreprinderea a ratat în urma licitaţiei contractul cadru pe următorii patru ani, în favoarea unui consorţiu de firme private printre care și Ydail Construct SRL.
Directorul societăţii, Marius Florică, declara la vremea respectivă că pierderea contractului de 35 de milioane de euro nu va afecta bunul mers al firmei. Concedierile anunţate însă îl cam contrazic.

Vizualizări: 1,898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: