Dan Pîrvulescu: Sporul de fidelitate este acordat discriminatoriu

Sporul de fidelitate este acordat discriminatoriu în Complexul Energetic Oltenia, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME). Afirmaţia l-a supărat pe liderul de la Energia Turceni, Eugen Iovan.

Sporul de fidelitate se acordă în funcție de vechime, dar nu-l primesc toţi angajaţii, spune liderul FNME, Dan Pîrvulescu. Acesta este contrazis de Eugen Iovan, liderul de la Turceni, care spune că în unitatea sa toţi oamenii primesc spor de fidelitate. „Sporul de fidelitate se acordă în funcţie de vechime, nu de funcţia pe care o are. Habar nu are ce vorbeşte. Sporul de fidelitate îl avem din 1992. Se acordă în funcţie de vechime în Turceni, respectiv în CEO“.
Dan Pîrvulescu susține că Iovan nu are habar de situaţia oamenilor din CEO. „Eu am spus că este acordat secvenţial, nu la toată lumea. Nu toți salariații din complex au acest spor de fidelitate. Există discriminări în cadrul CE Oltenia. Și sunt, în momentul în care un salariat are spor de fidelitate și celălalt nu are, având aceeaşi vechime. Este normal? Eu spuneam că sunt diferenţieri de spor în complex. Unii colegi nu au noțiuni elementare. Nu intru în discuţie cu Iovan, că nu am cu cine să intru“, a declarat acesta.
Discuţiile sunt pornite de negocierile pentru noul contract de muncă, ce vor începe pe 9-10 februarie.

Vizualizări: 2,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: